Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 09:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin batısında hava açıyor. Yağış ise bugün doğu kesimlerde etkili olacak. Ülkede haftasonu açık gökyüzü ve yüksek sıcaklık bekleniyor.

İSTANBUL - Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul'da birgün aradan sonra güneş yeniden görülmeye başladı. Bugünlerde rüzgar hafif esecek, sıcaklık bugün 26, pazar günü ise 30 dereceye çıkacak. Ankara ve İzmir önümüzdeki günlerde güneşli ve hafta sonu 3-4 derece daha sıcak olacak. Bursa güneşli, Adana'da bugün nem oranı çok yüksek, bir ara yağmur da yağacak.

Marmara'da bulutlar dağılırken, güneş bölgeyi yeniden ısıtıyor. Bugünlerde rüzgarlar hafif, bugün gölgede 25-28 derece arasında bir sıcaklık olacak. Hafta sonu ise yüksek sıcaklık var, Balıkesir'de 35 dereceye yaklaşacak.

İç Anadolu'da yağmur Eskişehir-Konya arasında kesiliyor, ancak Yozgat, Nevşehir, Sivas, Kayseri, Niğde boyunca sağanak yağmur var, dikkatli olunmalı. Bugünkü biraz serinlemenin ardından, hafta sonu güneşli ve çok daha sıcak geçecek.

Ege'de yağış kesildi, iç kesimlerinde bulut görülsede, hava çoğunlukla güneşli . Bodrum-Fethiye dışında rüzgarın hafif esmesi ve sıcaklığın artışa geçmesi, hafta sonunun çok bunaltıcı geçmesine neden olacak. Sıcaklık gölgede kıyılarda 30 derece.

Akdeniz'de rüzgar hafif, bölgenin iç kesimlerinde beklenen kısa süreli yaz yağmurları, nem oranını artırdı. Güneydoğu'da da bugünlerde ilçe ilçe hafif yağmurlar bekleniyor, bölgede toz yoğunluğu da fazla. Bugün Antalya 29, Diyarbakır 33 derece.

Doğu Anadolu'da bu üç gün Kars, Erzurum, Ardahan, Van arasında sağanak yağmur olacak. Diğer kentlerde de hafif yağmurlar olabilir. Hafta sonu bölgede rüzgar çok sert esecek. Bugün Erzurum 22, Malatya 30 derece.

Karadeniz'de bugün Çorum, Amasya, Tokat, Samsun çevresinde daha kuvvetli olmak üzere, Artvin'e kadar yağmur var, hava da biraz serinledi. Batı Karadeniz ise açmaya başladı. Hafta sonu bölgede sıcak geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber