Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 61'i öğrenci 72 gözaltı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 61'i üniversite öğrencisi toplam 72 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 3 kilo 306 gram esrar maddesi ele geçirildi. Üniversite öğrencileri serbest bırakıldı, 11 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ?Narko Kene' kod adıyla uyuşturucu madde satan ve kullananlara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 61'inin üniversite öğrecisi oldukları belirtilen toplam 72 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 3 kilo 306 gram kubar esrar maddesi, 56 adet çıkı tabir edilen satışa hazır hale getirilmiş esrar ile uyuşturucu maddelerin içiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Kullanmak amacıyla uyuşturucu madde satın almak ve bulundurmak suçundan gözaltına alındıkları bildirilen 61 üniversite öğrencisi Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alındıktan sonra cumhuriyet savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri gözaltına alınanlardan 11 kişinin Bursa'dan getirdikleri küçük çocukları uyuşturucu madde sevkiatında kullandıklarını belirtti. Şüpheliler Uğur Taşlar (34), eşi Sevda Taşlar (31,) annesi Meryem Taşlar (55), kız kardeşi Zeliha Taşlar (31) ile Korhan Fidan (29), Engin Eri, (23), Yusuf Yavuz (30), Tayfun Tutuş( 31), Selda Sağlam (25), Hasan Yılmazgil (40) ve kızı İ.Y. (11) yapılan sorgulamalarının ardından ?Uyuşturucu madde ticareti yapmak, uyuşturucu maddeleri nakletmek, depolamak ve satmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden Uğur Taşlar, Sevda Taşlar, Meryem Taşlar ve Zeliha Taşlar'ın uyuşturucu madde satmak suçundan bir süre önce cezaevinden tahliye edildikleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber