Sağlık Bakanlığı ile Sakarya Üniversitesi protokol imzaladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2009 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı ile Sakarya Üniversitesi arasında eğitim ve uygulama amaçlı işbirliği protokolü imzalandı.

Sakarya Valiliği'nde düzenlenen imza töreninde protokole Sağlık Bakanlığı adına Müsteşar Yardımcısı Doç.Dr. Sabahattin Aydın, Sakarya Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman imza koydu. İmza törenine Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Rektör Prof.Dr. Mehmet Durman, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Doç.Dr. Sabahattin Aydın, Prof. Dr. Adnan Çinal, YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mustafa Solak, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Muzaffer Elmas, Prof. Dr. Binnaz Baytekin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.

Dr. Osman Nuri Dilek, İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş katıldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Atak, imzalanan protokolün hayırlı olmasını diledi.

Protokolle, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü ile Sağlık Bakanlığı arasında, Bakanlığa bağlı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bağlı birimlerinin üniversite tarafından eğitim ve uygulama hizmetlerinde kullanılabilmesi amaçlanıyor. Hastane ve hastaneye bağlı tüm alanlarda üniversite personeli ile bakanlık personeli bilimsel bilgiler, etik ilkeler ve hukuki kurallar içerisinde karşılıklı saygı ve özveri ile müşterek çalışması sağlanıyor.

Hastanede görevlendirilen üniversite öğretim elemanları, hastanenin poliklinik, laboratuvar, yataklı servis ve ameliyathane hizmetlerinde uzmanlık alanına uygun görev ve sorumluluk üstlenecek. Acil tıp hizmetleri 24 saat süre ile kesintisiz olarak hastane kadrosunda bulunan veya hastanede görevlendirilen (öğretim elemanı, uzman, asistan, pratisyen) tıp doktorları ile Bakanlığın ilgili personeli tarafından verileceği belirtilen protokolde hastanedeki eğitim kliniklerine doğrudan asistan alınmasına izin

veriliyor.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimlerine, yapılacak planlama ve hastane hizmetlerini aksatmayacak şekilde üniversite öğretim elemanları veya Bakanlık eğitim sorumlularının gözetiminde yapılmasına imkan sağlanıyor. Tıp Fakültesi öğrencileri ile asistanlara klinik eğitim sorumlularınca teorik ders verilebilmesi sağlanıyor.

Protokolün son bölümünde ise "İl Merkezinde Sağlık Bakanlığı Eğitim Hastanesi inşaatının tamamlanmasını takiben, bu protokole konu olan hastanenin üniversiteye devri konusunda taraflar niyet ve görüş birliği içindedir. Bu süre içinde eğitim hastaneleri-tıp fakülteleri afiliyasyonu çalışmalarının sonuçları yol gösterici olacaktır" denildi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, imzalanan protokolün Tıp Fakültesi'nin yapılanmasına önemli katkı sağlayacağını belirterek her iki taraf için hayırlı olmasını diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber