Cami'de imamın, emekli uzman çavuşa kafa attığı iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Haziran 2009 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, emekli Jandarma Uzman Çavuş Abdus Samet Ateş, sabah namazı için gittiği camide, aralarında daha önceden husumet bulunan imam S.Y.'nin kafa atarak burnunu kırdığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda, valiliğe ve müftülüğe de şikayette bulundu. İmam S.Y. ise suçlamaları kabul etmeyerek, ?Kimseye kafa atmadım? dedi.

Emekli Jandarma Uzman Çavuş 71 yaşındaki Abdus Samet Ateş, geçen cuma günü sabah namazını kılmak için Akhisar Hergelen Camisi'ne gitti. Ateş, caminin kapısında, 2004 yılında aynı camide ışığı izinsiz olarak açtığı için tartıştığı ve bu nedenle aralarında husumet bulunan imam 40 yaşındaki S.Y. ile karşılaştı. Ateş, imam S.Y.'nin kapıyı açmasının ardından içeri girdi. Bu sırada imam S.Y., iddiaya göre Ateş'e kafa attı. Yere yığılan Ateş, can havliyle cep telefonundan ?155 Polis İmdat' ihbar hattını arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri Ateş'i, Akhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burnu kırıldığı belirlenen Ateş'e gerekli tedavi uygulanıp, bir haftalık rapor verildi. Ateş polise verdiği ifadesinde, olay sırasında camide imam S.Y. ile yalnız olduklarını söyledi. Ateş, taburcu edilmesinin ardından savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu. Ateş, ardından da Valilik ve Müftülüğe de başvurarak imam S.Y.'den şikayetçi oldu.

Bir daha S.Y.'nin arkasında saf tutmayacağını belirten 3 çocuk, 6 torun sahibi Ateş, ?Yaşadığım olayın bir benzeri 5 yıl önce Isparta'nın Uluborlu İlçesi'ndeki Zincirci Camisi'nde meydana gelmişti. O gün sanki içime doğmuş gibi o haberin küpürünü kesip saklamıştım. Şimdi bir benzeri başıma geldi. Böyle bir davranışı, bir din görevlisine yakıştıramadım. Kendisiyle adalet önünde hesaplaşacağız? dedi.

İmam S.Y. ise Ateş ile aralarındaki husumeti doğrulayarak, ?Ancak, kimseye kafa atmadım. İftiraya uğradım. Bu bana düzenlenen bir komplo. Hakkımda şikayette bulunulduğunu öğrendim. Gerekli yerlerde, ifademi verip, savunmamı yapacağım? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber