Sağlık-Sen, tam gün konusunda Bakan Akdağ'dan destek istedi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2009 10:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık-Sen Genel Merkez Yöneticileri Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı ziyaret ederek, Tam Gün Yasa Tasarısı konusunda verecekleri mücadeleye destek istedi.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda bu yıl yetkili sendika olan Sağlık-Sen'den yapılan açıklamada, Tam Gün Yasa Tasarısı'nda tabip ve tabip dışı personel ile ilgili sendika taleplerinin yer alması için girişimlerin sürdüdüğü bildirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından 15 Nisan 2009 tarihinde açıklanan Tam Gün Tasarı Taslağı'nın, büyük ölçüde Sağlık-Sen'in taleplerini karşıladığına dikkat çeken Sağlık-Sen Başkanı Mahmut Kaçar, "Ancak Başbakanlıktan TBMM'ye gönderilen tasarıda, çalışanların haklarının önemli bir bölümü çıkartılmıştır. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının haklarının korunduğu ve adaletin sağlandığı bir Tam Gün Yasasına destek veriyoruz" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ KAYGILARI GİDERİLMELİ

Sağlık-Sen'in 2008 Eylül ayında Tam Gün Yasası konusunda Türkiye çapında hekim ve halk anketi düzenlediğine dikkat çeken Kaçar, "Sağlık çalışanlarının yüzde 81'lik kesimi, Tam Gün Yasası'na gelecek ve emeklilik ile ilgili beklentilerine cevap verdiği takdirde destek vereceklerini ifade etmişlerdir. Tam Gün çalışmaya hekimlerin yüzde 61'i evet derken, yüzde 39'u karşı çıkma gerekçelerini, özlük hakları ve ekonomik haklar konusunda gerileme olacağı endişesine dayandırmışlardır" ifadelerine yer verdi.

Tam Gün Yasasını önemli bir reform olarak gördüklerini kaydeden Kaçar, şunları kaydetti: "Tam günle birlikte iş yükü daha da artacak olan sağlık çalışanlarının haklarının korunduğu bir yasayı sonuna kadar destekleriz. Ancak TBMM'ye gönderilen tasarı, sağlık çalışanlarının haklarını korumaktan ve adaleti sağlamaktan uzaktır. Bu durumun değişmesi ve özellikle tabip dışı personelin döner sermaye tavan oranlarının yükseltilmesi konusunda mücadelemizi sürdüreceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber