11 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2009 09:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

2- Singapur Cumhurbaşkanı S.R. Nathan, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı Meclis'te ziyaret edecek.

- Köksal Toptan, daha sonra KKTC'ye hareket edecek.

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu'nu Başbakanlık Merkez Binasına gelişinde resmi törenle karşılayacak.

- Erdoğan ve Eroğlu, Başbakanlık Merkez Binasında ortak basın toplantısı yapacak.

- KKTC Başbakanı Eroğlu ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

- Başbakan Erdoğan, Eroğlu onuruna Başbakanlık Resmi Konutunda akşam yemeği verecek.

4- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul'da Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen "4. Türk-Arap Ekonomi Forumu"na katılacak.

5- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Swissotel'de düzenlenen Türk-Arap Forumunda "Özel Sesleniş: Türkiye-AB İlişkileri; Türkiye'nin AB ile Yürüttüğü Üyelik Müzakerelerindeki Gelişmeler; Muhtemel Üyeliğin AB ve Arap Ülkeleri Arasındaki İlişkilere Etkileri" konulu konuşma yapacak.

- Bağış, İTÜ Doğan ve Bilim müzesi Ayazağa Kampüsü'nde yapılacak "Accountability Etik Hesapverebilirlik" ödül töreninde yer alacak.

6- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği (OAİB) Yönetim Kurulu tarafından kurulan Makine Tanıtım Grubunun başlatacağı ulusal kampanyaya ilişkin düzenlenen basın toplantısına katılacak.

7- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, "Kalkınma Ajansları ve Yeni Teşvik Sistemi" ile ilgili olarak Mersin'de toplantı yapacak, ziyaretlerde bulunacak.

- Bakan Yılmaz, daha sonra gideceği Adıyaman'da da ziyaretlerde bulunacak, Nemrut Dağı Milli Parkı alanında inceleme yapacak.

8- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Pakistan'daki temaslarını tamamlayarak, Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentine gitmesi bekleniyor.

9- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Brüksel'de NATO savunma bakanlarının iki gün sürecek toplantısına katılacak.

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş'ın katılacağı "Elektrik Dağıtım Şirketleri Bilgilendirme Toplantısı", TOBB ETÜ'de yapılacak.

11- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul'da, Kars-Ardahan Hayvancılık Organik Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili düzenlenecek panelin açılışını yapacak.

12- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da, okul öncesi eğitimin 32 ilde zorunlu olmasına ilişkin değerlendirme toplantısına katılacak.

13- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu"nca İstanbul'da düzenlenen "4. Karadeniz ve Hazar Düzenleyici Konferansı"nda yer alacak.

14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul'da Ara Güler Fotoğraf Sergisi'nin açılışında bulunacak.

15- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen 98. ILO Uluslararası Çalışma Konferansında hükümeti temsilen konuşacak.

16- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde 32. kez bir araya geliyor.

17- TBMM'den...

- Genel Kurulda, Gelir Vergisi Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören tasarının görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bütçe Kanunlarında Yer Alan Bazı Hükümlerin İlgili Kanun ve KHK'lere Eklenmesi ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı görüşülecek.

- İnsan Haklarını İnceleme Komisyonunda, İstanbul Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Van ve Muş cezaevlerine yapılan incelemelere ilişkin alt komisyon raporları değerlendirilecek, ve Avusturya ziyaretine ilişkin rapor ele alınacak.

- KİT Komisyonunda, TETAŞ ve PETKİM'in hesapları denetlenecek.

18- ABD'nin eski başkanlarından Jimmy Carter, Suriye'de Devlet Başkanı Beşşar Esad ile görüşecek.

19- Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen "4. Uluslararası Uzay Teknolojilerindeki Son Gelişmeler Konferansı" Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı tesislerinde başlayacak.

20- DEİK ve Amerikan Şirketler Derneği (ABFT) işbirliğiyle düzenlenen "İnovasyon Meydan Okumayı Sever" konulu konferans İstanbul'da düzenleniyor.

21- Toplantı....

- Türkiye Ziraatçılar Derneği Genel Başkanı İbrahim Yetkin, Ankara'da düzenleyeceği basın toplantısında 2009 tarım ürünleri rekolteleriyle ilgili hazırlanan "TZD Üretim Raporu"nu açıklayacak.

- Ankara Tarım İl Müdürlüğü tarafından ıslah çalışmaları tamamlanan Beypazarı ilçesi Karaşar kasabası mera alanının açılışı yapılacak.

- Türkiye Genç İşadamları Derneği, Ankara'da "Krizin Neresindeyiz" konulu panel düzenleyecek.

- TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen "Madencilik ve Çevre" Sempozyumu Ankara'da yapılacak.

- Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde "13. MÜSİAD Başarı Ödül Töreni"ne katılacak.

- İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve oda başkanları, Kemeraltı esnafını ziyaret edecek.

22- PTT Genel Müdürü Osman Tural: "Yıl sonu itibariyle 400 milyon TL kar hedefliyoruz."

- "Bankaların rakibi değil, bankalara tamamlayıcı hizmetler sunan bir kuruluşuz."

- "PTT'ler birer tahsilat merkezi, birer ödeme merkezi ve birer iş yapma merkezi haline geldi."

23- Türkiye bir zamanlar onları konuşuyordu...

- Bir zamanlar bütün gözlerin üzerlerinde olduğu, gazeteciler ve korumalar eşliğinde geçen yaşamlarını geride bırakan "ünlüler", şimdi gözlerden uzak bir yaşam sürüyor.

- Kimi babasından kalma nalbur dükkanını işletiyor, kimi kebapçı oldu, kiminin büyük baş hayvanları var, günlerini onların bakımını yaparak geçiriyor, kimiyse kendisi gibi başarılı sporcular yetiştirmek için çalışmaya devam ediyor.

- Geçmişte Türk halkının göğsünü kabartan bu ünlülerin kimi minderlerin "tankıydı", kimi "basketbolun efsanesi", kimileri ise 20. yüzyıla öyle bir iz bıraktı ki adları bulvarlara, caddelere, salonlara verildi.

24- Beko Basketbol Liginde Fenerbahçe Ülker ile Efes Pilsen, play-off final serisinin dördüncü maçında Abdi İpekçi Spor Salonunda karşı karşıya gelecek.

25- 16. Akdeniz Oyunlarında Türk kafilesinin giyeceği kıyafetlerin defileli tanıtımı Sultanahmet İbrahim Paşa Sarayında yapılacak.

26- Atletizmde Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası Erzurum'da yapılıyor.

27- Beşiktaş Kulübü'nün eski yöneticilerinden Emekli Tümgeneral Recai Uğurluoğlu'nun vefatı nedeniyle Akaretler'deki kulüp binasının önünde tören düzenlenecek.

- Recai Uğurluoğlu'nun cenazesi, Levent Camisinde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verilecek.

28- Fenerbahçe Acıbadem Voleybol Takımı Kaptanı Çiğdem Rasna:

- "Sporcular olarak bize sadece başarılı olmak kaldı."

- "Takım gibi takım olacağımıza inanıyorum."

- "Büyük beklenti, stresten çok daha büyük istek ve arzu yaratacaktır." - "Çok çalışmamız, çok istememiz lazım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber