AK Parti: Diyarbakır İl Başkanı Öcal görevinin başında

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2009 13:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İHA - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal görevinden alındı.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Öcal ani bir kararla görevinden alındı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanlığı'na atanan ancak 29 Mart yerel seçimlerinde Dİyarbakır'daki 17 ilçeden sadece birinde Belediye Başkanlığı alan AKP bu sonucun faturası İl Başkanı Öcal'a kesildi. Öcal'dan boşalan İl Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı henüz bilinmiyor. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Abdurahman Kurt'un milletvekili olması ile birlikte boşalan il başkanlığı görevine getirilen Abdurahim Hattapoğlu da 1 yıl görevi yürüttükten sonra görevden alınmıştı. Geçen yıl Ağustos ayında göreve getiren Öcal, 1 yılını tamamlamadan dün görevinden alındı.

AKP Genel Merkezi'nin görevden aldığı Öcal'ın yerine kimin atanacağı henüz netlik kazanmazken, yeni il başkanı bu ay içerisinde yapılacak kongrede belirlenecek. Geçtiğimiz ay Genel Merkez tarafından aralarında milletvekillerinin de bulunduğu bir komisyon, 29 Mart yerel seçimlerinde alınan başarısız sonuçların nedenini araştırmak için inceleme yapmıştı. Yapılan görüşmeler sonrası komisyon bir rapor hazırlayıp Başbakan Erdoğan'a sunmuştu. Erdoğan'a sunulan rapor doğrultusunda İl Başkanı Öcal görevden alındı.


CİHAN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İpek: Diyarbakır İl Başkanı Öcal görevinin başında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Haluk İpek, bazı medya kurumlarında yer alan "AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal görevden alındı" şeklindeki haberin asılsız olduğunu bildirdi.

Yazılı açıklama yapan İpek, söz konusu iddiaların yer aldığı haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Diyarbakır İl Başkanı Öcal görevinin başında olup, Diyarbakır 3. Olağan Kongresi 27 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber