Havalar nasıl olacak?- Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Öğle saatlerinden sonra Trakya ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Amasya, Çorum, Tokat, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Trakya'da 2 ila 4 derece azalacak, İç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Ülkemizin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu, iç ve doğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, güneydoğu kesimlerde kuvvetlice esecek.

UYARILAR

Trakya ile ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra Amasya, Çorum, Tokat, Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Su baskını, yıldırım düşmesi vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Gaziantep, Ş.Urfa ve Mardin çevreleri başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüklük, çamur şeklinde yağış vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Trakya sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyon çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri (Isparta, Burdur, K.Maraş, Osmaniye ile Adana, İçel ve Antalya'nın iç kesimleri) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin güney ve doğusu ile Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Yozgat ve Sivas çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri (Bolu, Kastamonu ve Karabük) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Artvin, Gümüşhane ve Bayburt ile zamanla bölgenin iç kesimleri (Çorum, Amasya, Tokat, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra ve akşam ilk saatlerde Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeyi (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş) ile zamanla bölge geneli kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra G.Antep, Kilis, Adıyaman, Siirt ve Diyarbakır çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. G.Antep, Mardin ve Ş.Urfa başta olmak üzere bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşüklük, çamur şeklinde yağışlar vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber