Sağlık faturalarını memurlar da görse...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Haziran 2009 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki ileti, içeriği uygun bulunduğundan, memurlar.net forumundan ana sayfaya alıntılanmıştır.

Sayın Bakanım.

Bildiğim kadarıyla sağlık konusunda kesilen faturalar tahsil edilmek üzere doğrudan resmi kurum veya sosyal güvenlik kurumuna gidiyor ve bizlerin bundan haberi olmuyor.

Bu konuda yaşadığım iki olayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Daha önce Sağlık Müdürlüğünün ambulans hizmetinden yararlandım ve resmi kurum kanalıyla ücreti ödenmişti. Bir zaman sonra Sağlık müdürlüğü ambulans ücretini tekrar benden yazılı olarak istedi. Belgeleriyle birlikte bir yazı ile ödeme yapıldığını kendilerine ilettim. Cevap vermediler. Eğer faturayı kuruma göndermiş olsalardı haberim olmadan 2. bir ödeme daha yapılacaktı sanırım.

Diğer bir olay ise, fizik tedavim nedeniyle reçeteye yazılan medikal bir malzemeyi (kola takılan ödem çözücü bezden yapılmış bir bileklik gibi bir şey) özel firmadan resmi evraklarla birlikte almak istediğimde 80 TL fiyat söylediler. Aynı malzemeyi resmi evrakları göstermeden başka bir firmaya sorduğumda ise 10 TL fiyat söylediler.

Bunlar sadece benim yaşadığım olaylar. Bir çok sağlık kuruluşuna gidiyoruz tedavi-muayene olduktan sonra sevk evraklarımızı verip gidiyoruz. Sonrasında ne olduğu hakkında hiç bilgimiz olmuyor.

Naçizane önerim; Otokontrol sistemi kurularak tahsil edilmek istenen bu faturalarla ilgili tarafımıza bilgi verseler veya sağlık kuruluşları tedavi-muayene sonrası yazdıkları faturalardan bizlere de birer suret verseler bazı sağlık kurumlarının fazladan para almalarının önüne geçebiliriz diye düşünüyorum.

Saygılarımla

(Bilgi edinme kanalıyla maliye bakanlığına gönderilmiştir.)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber