Erdoğan'dan 'kirli tezgah' yorumu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2009 16:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İşte son günlerde, gazetelerin yaptığı haberleri görüyorsunuz. AK Parti üzerinde oynanması düşünülen oyunları görüyorsunuz. Şu anda bizler de bunları araştırıyoruz. Gerekirse biz de ilgilerle onlara yönelik olarak davaları açacağız" dedi.

Erdoğan, Şanlıurfa Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin il kongresinde şunları söyledi:

"Demokratik bir ortamda AK Parti'ye karşı yapılan bu gayri hukuki sürece seyirci kalamayız. Gereken ne ise bunların hepsi yapılacaktır. İşte onun için gecemizi gündüzümüze katıyor, işte onun için durmadan, bıkmadan, usanmadan milletimize hizmet etmeyi sürdürüyor, şehirlerimizi bölgelerimizi ülkemizi daha bayındır hale getirmek için canla başla çalışıyoruz."

Başbakan Erdoğan son 1 ay içerisinde Meclis'te yaşanan tartışmaları da gündeme getirerek, "Bizim Suriye sınırındaki mayınlı arazimizin yüzölçümü, bunu en iyi siz biliyorsunuz, 216 kilometrekaredir. Bakın bu rakam çok önemli. Bu mayınlı arazinin bir ucundan CHP tuttu, diğer ucundan MHP tuttu, bir diğer ucundan da DTP onlara destek verdi. Sündüre sündüre lastik gibi çeke çeke iki Kıbrıs adası büyüklüğüne çıkardılar" diye konuştu.

Sınırdaki mayınların, olabilecek en ucuz bedelle, en güvenilir ve en sağlıklı şekilde temizliğini yapacaklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle dedi:

"Bunların dediği gibi değil, var mı bizim o ihale şartnamesinin içerisinde İsrail. Nereden çıkardınız bu İsrail'i. Olmayan bir şey, hiç ilgisi alakası yok. Ama dert başka. Çözüm var mı çözümleri de yok. Efendim diyor 'Petrolü İsrail'e verecek, madenler İsrail'e verilecek'. İnsaf ayıptır ya ayıp."

Erdoğan, çözümsüzlük siyasetini çözümmüş gibi gösterenlere yanıldıklarını, aldandıklarını anlatacaklarını ifade ederek, "Hiç kimse elini taşın altına koymasa bile AK Parti olarak biz, elimizi taşın altına koyacak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber