Meclis 1 Temmuz'da tatile giriyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Haziran 2009 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA - TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis Genel Kurulu'nun hızlı çalıştırılarak 1 Temmuz'da tatile girmesi için devreye girdi. Gruplar, 13 tasarının 2 hafta içinde yasalaştırılması ve 1 Temmuz'da Meclis'in tatile girmesi konusunda uzlaştı.

Meclis'te muhalefetle iktidar arasında gerginliğe neden olan Genel Kurul'un çalışma programı konusunda anlaşma sağlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı kanun tasarılarının çıkarılması için gerekirse Genel Kurul'un tatil yapmayacağını ve Temmuz ayı boyunca çalışacağını açıklamıştı. İktidarla muhalefeti çalışma programı konusunda uzlaştırmak için dün gece devreye giren TBMM Başkanı Toptan, alınan bilgiye göre önce muhalefet partileri CHP, MHP ve DTP grup başkanvekilleriyle, daha sonra da AK Parti grup başkanvekilleriyle görüşerek, milletvekillerinin tüm yasama yılı boyunca yoğun çalışmalar nedeniyle yorgun düştüklerini ve 1 Temmuz'da tatile girilmesinin yararlı olacağını kaydetti. Toptan, Genel Kurul'un önümüzdeki 2 hafta boyunca hızlı çalışması halinde istenen yasaların çıkarılabileceğini ve 1 Temmuz'da tatile girebileceğini belirterek, iktidarla muhalefete uzlaşma çağrısında bulundu.

Toptan'ın girişimi üzerine AK Parti grup başkanvekilleri, muhalefet partilerini ziyaret ederek uzlaşma zemini aradı. Yapılan görüşmeler sonucunda iktidar ve muhalefet, Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girmesi konusunda uzlaştı. Varılan uzlaşmaya göre Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı, kredi garanti kuruluşlarına hazine desteği sağlanmasına ilişkin tasarı, TİM ve ihracatçı birliklerinin kuruluş ve görevleri hakkında kanun tasarısı, yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin tasarı, Gümrük

Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ve yeni vakıf üniversitelerinin kurulmasına ilişkin tasarı bu dönemde kanunlaştırılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili 3 tasarı da Genel Kurul'dan geçirilecek. Henüz komisyon aşamasında olan kat mülkiyeti kanun tasarısı, çek kanunu tasarısı ve bütçe kanunlarında yer alan bazı hükümlerin ilgili kanunlara taşınmasına ilişkin tasarı da bu dönemde yasalaştırılacak. Kredi kartı mağdurlarının borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören ve henüz TBMM'ye sevk edilmeyenkanun tasarısının da bu ayın sonuna kadar yasalaştırılmasına çalışılacak. Varılan anlaşmaya göre Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Kurulmasına İlişkin Kanun Tasarısı ise önümüzdeki yasama dönemine bırakılacak.

Meclis'te bugün TBMM Başkanı Toptan başkanlığında Danışma Kurulu'nun toplanması ve 1 Temmuz'a kadar yapılacak Meclis çalışmalarının programına son şeklini vermesi bekleniyor. Hazırlanan Danışma Kurulu önerisi Genel Kurul'un onayına sunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber