Üniversitedeki yemin töreninde türban ayarı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Haziran 2009 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi'nin 2008-2009 Akademik Yılı mezunlarının Hipokrat yemini törenine katılan öğrencilerin türbanlı yakınları, güvenlik görevlilerinin uyarısı üzerine türbanlarını çene altından bağladı.

ZKÜ Merkez Kampusu'ndaki konser salonunda gerçekleştirilen yemin törenine Zonguldak Valisi Erdal Ata, 3'üncü Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı. Tören için üniversiteye gelen öğrencilerin türbanlı yakınları, salon girişinde güvenlik görevlileri tarafından türbanlarını çene altından bağlamaları konusunda uyarıldı. Görevlilerin uyarısı üzerine bazı veliler bulundukları yerde, bazıları da binanın yan tarafına geçip türbanlarını çene altından bağlayarak salona girdi. Görevliler, törenin başlayacağı sırada salona girerek son kez türban kontrolü yaptı. Türbanlarını çene altından bağlamadığı fark edilen 2 kişi daha uyarıldı. Türbanlı veliler, salonda türbanlarını çene altından bağlayarak töreni izledi.

Törende konuşmaların ardından dönem 1'incisi Süheyla Bostan, 2'inci Okan Yavuzbay, 3'üncü Tuncay Top'a mezuniyet belgeleri ve hediyeleri verildi. Diğer öğrencilere de mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından dönem birincisi Süheyla Bostan, okul kütüğüne isim plaketini çaktı. Ardından da 27 öğrenci hep birlikte Hipokrat Yemini ederek mesleğe ilk adımı attı. Tören, 10'uncu Yıl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Öğrenciler, mezuniyet sevincini öğretim üyeleri ve aileleriyle birlikte paylaştı.

Türbanlı veliler, salondan çıkarken türbanlarını yine eskisi gibi bağlarken, görevliler ise rektörlüğün talimatı üzerine böyle bir uygulama yaptıklarını açıkladılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber