İstanbul'a tecrübeli Ankara'ya uzman emniyet müdürü

Haber Giriş : 19 Haziran 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan kararname ile 37 ilin emniyet müdürü değişti, 7 müdür ise merkeze alındı. İstanbul'a atanan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, polis teşkilatındaki en tecrübeli müdürler arasında yer alıyor.

Çapkın'dan 7 dönem sonra mezun olan Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ise terör ve kaçakçılık alanındaki uzmanlığıyla tanınıyor. Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın Osmaniye Valiliği'ne getirilmesinin ardından beklendiği gibi İstanbul'un güvenliği, İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a emanet edildi. Emekliliğine 20 ay kalan Çapkın'ın birçok devre arkadaşı bu yıl yaş haddinden emekliye ayrılıyor. Ankara, Yozgat, Antalya, Gaziantep, Adana, Bursa ve en son İzmir'de görev yapan Çapkın, emniyet teşkilatının en tecrübeli polis şefleri arasında. Özdemir ise terör ve kaçakçılık alanındaki uzmanlığıyla tanınıyor. Özdemir, Ankara'yı devre arkadaşı Ercüment Yılmaz'dan devralacak. 1GÜNDEM 05

Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, Ankara'yı devre arkadaşı Ercüment Yılmaz'dan devralacak. 10 Aralık 2003'ten bu yana Kayseri Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Özdemir, Ankara'da Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, İkmal ve Bakım gibi birimlerde uzun yıllar çalıştı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Ercüment Yılmaz ise Başkent'te en uzun süreli görev yapan polis şefi oldu. Ankara'da 7,5 yıl çalışan Yılmaz, Ergenekon operasyonlarının Ankara ayağını başarı ile yönetti. Ayrıca, Atabeyler ve Sauna gibi soruşturmaları da yürüttü.

Kars Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Polis Başmüfettişi Cengiz Zeybek, Kahramanmaraş Emniyet Müdür Yardımcılığı'ndan, Emniyet Asayiş Dairesi Başkan Yardımcılığı'na getirilmişti. Güven Timleri ve Yıldırım Ekipleri projesinin mimarı Zeybek, Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu'nun değişmesinde önemli rol oynamıştı. Kararname ile iki polis müdürü de il emniyet müdürü oldu. İkmal ve Bakım Daire Başkanı Ali Ekber Bektaş Çanakkale'ye, Terörle Mücadele ve Harekât Daire Başkanı Selim Akyıldız da Yalova'ya atandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden merkeze çekilen Feyzullah Arslan'ın Fransa'da emniyet müşavirliğine atanacağı öne sürülüyor. Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer ile Samsun Emniyet Müdürü Mustafa Aydın'ın ise Terörle Mücadele ve Harekât Daire başkanlıkları ile emniyet genel müdür yardımcılığına getirilmesi bekleniyor.

Valiler ve ardından il emniyet müdürleri kararnamesini Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez karargahındaki atamalar izleyecek. 5'i vekaleten, 1'i boş olan dairelere yeni atamalar yapılacağı belirtiliyor. Ali Kolat'ın Sivas Valiliği'ne gidişiyle boşalan emniyet genel müdür yardımcılığına da atama yapılacak.

Sorunları halkın desteğiyle çözeceğiz

İstanbul'un çiçeği burnunda Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, sorunların çözümü için halkın desteğinin şart olduğunu söyledi. İstanbul polisinin yaptığı başarılı çalışmaları devam ettirme gayretinde olacağını dile getiren Çapkın, "Aldığımız bayrağı ileriye taşımaya çalışacağız." dedi. İzmir'in huzurlu bir kent olması için yaptıkları çalışmalarda halkın desteğinin önemli bir rol oynadığını anlatan Hüseyin Çapkın, şöyle konuştu: "Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Mesela burada Kemeraltı projesi var, 10 bine yakın esnaf destek vermeseydi, günlük hırsızlık sayısı 80'lerden 0'a düşmezdi. Birlikte yaptık, başardık. İstanbul'da da hep birlikte başaracağımıza inanıyorum." 'Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili çalışmanın İstanbul polisince sürdürüldüğünü hatırlatan Çapkın, göreve başladığında katil zanlısının yakalanması için gerekenin yapılacağını sözlerine ekledi. ÖZDEMİR ÖZKAN İZMİR

SEDAT GÜNEÇ Zaman


Emniyet'te tayin rüzgârı

İçişleri Bakanlığı'nın valilerden sonra il emniyet müdürleri düzeyinde yaptığı yeni tayinlerle yaş haddinden emekliliği gelen bazı il emniyet müdürleri merkeze çekildi. İşte yeni tayinlerden bazıları...

- İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, kamuoyuna yansıdığı şekilde İstanbul'a atandı. Çapkın'ın İzmir'de birlikte çalıştığı 10'a yakın arkadaşını İstanbul'a götüreceği öğrenildi.

- Ankara'da 7 yıl gibi rekor bir süreyle emniyet müdürlüğü yapan Ercüment Yılmaz'ın İzmir'e atandığı kararname çerçevesinde, daha önce alt rütbelerdeyken Ankara'da çalışan Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, bu kez il emniyet müdürü olarak başkente döndü.

- Süleyman Ekizer Mersin'den, Savaş Yücel Eskişehir'den, Feyzullah Arslan da Antalya'dan, yurtdışı göreve gönderilmek için merkeze çekilirken, Ekrem Çelik Bingöl, Nurettin Örnek Çankırı, Ahmet Çimen de Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nden emekliliklerine kısa süre kaldığı gerekçesiyle alındı. Ekizer'in eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'le seçim döneminde yaşadığı bir olayın atamada etkili olduğu iddia edildi.

- Osmaniye'ye vali olarak atanan Celalettin Cerrah, İstanbul'da daha önceki yıllarda birlikte görev yaptığı ve kendisinin olmadığı dönemde vekâleti bıraktığı Tayfur Erdal Ceran ile Osmaniye'de yeniden buluştu. Ceran, Osmaniye'ye emniyet müdürü olarak atandı.

- Edirne'de, gümrüklerde yaptığı yolsuzluk operasyonlarıyla tanınan ve CHP'li belediye başkanı Hamdi Sedefçi'ye yönelik operasyonu da gerçekleştiren Hanefi Avcı Eskişehir'e atandı.

- Siirt'te DTP'li milletvekili ile tokalaşmayan Cumali Aydın Kahramanmaraş'a atanırken, Samsun'da Hrant Dink'in katil zanlısı Ogün Samast'ın fotoğrafının çekilmesi olayında gündeme gelen Mustafa İlhan merkeze çekildi.

2. kararname iddiası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayından geçerek geçen hafta yürürlüğe giren valiler kararnamesinin ardından dar kapsamlı ve büyük illerin valilerini içeren yeni bir kararnamenin hazırlandığı belirtiliyor.

NTV'nin haberine göre, yeni kurulacak Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na yapılacak vali atamasının merkezinde yer alacağı yeni bir valiler kararnamesi çalışması başlatıldı. Bu çerçevede, İstanbul Valisi Muammer Güler'in bu müsteşarlığa atanması için merkeze çekilmesi planlanıyor.

Doğacak boşluğun İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş'in İstanbul Valisi olmasıyla doldurulacağı belirtilirken, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın Ankara Valisi olacağı, Ankara Valisi Kemal Önal'ın ise merkeze alınacağı iddia ediliyor.

Bakanlık kaynakları ise, müsteşarlığın kuruluş yasasının TBMM'de kabul edilmesinden önce böyle bir kararnamenin çıkarılamayacağını savunuyor.

TOLGA ŞARDAN MİLLİYET


Osmaniye'de sürpriz buluşma

Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile en ilginç atama Osmaniye'ye oldu. Vali Cerrah'ın yanına, Emniyet Müdürü olarak, daha önce İstanbul'da birlikte çalıştığı Tayfur Erdal Ceren gidiyor

EMNİYET Müdürleri Kararnamesi ile 37 emniyet müdürünün görev yeri değişti, 7 müdür ise merkeze alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne ise Kayseri Emniyet Müdürü Orhan Özdemir getirildi. Başarı kriterinin göz önüne alındığı atamalarda, en dikkat çekici durum Osmaniye için gerçekleşti. Valiliğe Celalettin Cerrah'ın atanmasından sonra, Emniyet Müdürlüğü'ne de, yıllarca Cerrah'la birlikte çalışan Tayfur Erdal Ceren getirildi.

YİNE SAĞ KOLU OLACAK

Ceren, Cerrah'ın isteğiyle İstanbul'da kalmak için 1 yıl geç terfi etmişti. Dördüncü yıldızını aldığında, bir sene daha İstanbul'da görev yapması için ilk kez 'Koordinatör Müdür' kadrosu açılmıştı. 'Barbie' operasyonunun da mimarı olan Ceren, narkotik ve asayiş müdürlükleri döneminde, İstanbul'da tonlarca uyuşturucunun yakalanmasını sağlamış, kapkaçı bitirme noktasına getirmişti.

Kararname ile İstanbul'da çalıştığı dönemde Hizbullah ve İBDA-C operasyonlarını yöneten Zonguldak Emniyet Müdürü Atilla Çınar Denizli'ye, Kahramanmaraş'ın başarılı Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek Tekirdağ'a, Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ise Bursa'ya atandı.

Önder ŞUŞOĞLU/AKŞAM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber