19 Haziran 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah Bin Muhammed Bin İbrahim El-Şeyh ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Çankaya Köşkü'ndeki kabulde TBMM Başkanı Köksal Toptan da bulunacak.

- Konuk Başkan, Gül'ün kabulünden önce de TBMM Dışişleri Komisyonuyla Meclis'te bir araya gelecek.

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Edirne Valiliğini ziyaret ettikten sonra Kapıkule Sınır Kapısı Tesisleri ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın açılışını yapacak.

3- Cumhurbaşkanı Gül, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Mali Sekreter Ergün Atalay, Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Galip Ensarioğlu ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'nın Manavgat ilçesinde belediye başkanlığını ziyaret edecek, partisinin Manavgat İlçe Başkanlığınca düzenlenen konseri izleyecek.

5- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Abant Platformu"nun Bolu Abant'ta başlayacak bu yılki ikinci toplantısının açılışına katılacak.

- Toplantının açılışında Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da bulunacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve IMF Başkan Yardımcısı John Lipsky, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin Bodrum'da yapılacak Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nın açılışında konuşacak.

7- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, TBMM Dışişleri Komisyonu üyeleriyle Ankara'da bir araya gelecek.

8- Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Ankara'da, Uluslararası Katip Çelebi Sempozyumu ve "Piri Reis'ten Katip Çelebi'ye Osmanlı'nın Dünyaya Bakışı Harita Sergisi"nin açılışına katılacak.

9- Devlet Bakanı Faruk Çelik, Ürdün Din İşleri ve Evkaf Bakanı Abdel Fattah Musa Salah ve Afganistan'ın Vardak Valisi Muhammed Halim Fedai ile makamında görüşecek.

- Çelik "Afrika Tarımsal Kalkınma Programı"nın Ankara'daki sertifika törenine de katılacak.

10- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kars'ta Valilik ve AK Parti Kars İl Başkanlığını ziyaretinin ardından Serhat Sağlık Meslek Lisesinin temel atma ve Kafkas Üniversitesinin mezuniyet törenlerine katılacak.

- Yılmaz daha sonra Ağrı Valiliğini ziyaret edecek.

11- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İstanbul'da düzenlenen "Nora'nın Kardeşleri: Kadın ve Politika" başlıklı sempozyumda konuşacak.

12- Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, İstanbul'da, Olimpik Burs Projesi'nin tanıtımına katılacak.

13- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul'da Bayrampaşa Emniyet Müdürlüğünün hizmet binasının açılışını yapacak.

14- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul'da, Bahçeşehir Üniversitesince düzenlenen "Küreselleşen Dünyada Eğitime Etik Bakış" konulu konferansın açılış konuşmasını yapacak.

- Çubukçu, 250 hayırsever tarafından sağlanan 300 milyon lirayla yaptırılacak okullara ilişkin 149 protokolün imza töreninde de bulunacak.

15- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da, Gelir İdaresi Başkanlığınca ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen 2009 yılı vergi konulu resim, şiir ve afiş yarışması ödül törenine katılacak.

16- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Samsun Valiliğini ziyaret edecek, Borpanel fabrikasının açılışını yapacak, Samsun Ticaret ve Sanayi Odasındaki toplantıya katılacak.

17- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Samsun'da Ondokuzmayıs Üniversitesince düzenlenen 1. Samsun Gökler Sempozyumu'nun açılışında konuşacak.

18- KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, gündemdeki konular hakkında ve genel bir değerlendirme için tüm bakanların da hazır bulunacağı basın toplantısı yapacak.

19- Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, İstanbul'da "Türkiye İnşaat Mühendisliği Öğrencileri Buluşması 2009" toplantısı ile DEİK'in düzenlediği "Dünyadaki Değişimler Işığında Avrasya Nereye Gidiyor" konulu panele katılacak.

20- DP Genel Başkanı Cindoruk, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Yerel Siyaset ve Mahalle Kreşleri" konulu panelde konuşacak.

21- MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin ile Tüketici Hakları Derneği Başkanı Turhan Çakar ve yönetim kurulu Üyelerini TBMM'de kabul edecek.

22- Aden Körfezi ve havalisinde NATO Daimi Görev Grubu-2 bünyesinde görev yapacak "TCG Gediz" fırkateyni, Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Deniz Ana Üs Komutanlığındaki törenle görev yerine uğurlanacak.

23- Deniz Kuvvetleri Kurtarma ve Sualtı Komutanlığında 2008-2009 eğitimlerini başarıyla bitirenlere diploma ve bröveleri İstanbul'da törenle verilecek.

24- Milas'ta Geyik Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterinde bulunan Tanju Tezgel ve Ali Ekin'i arama çalışmaları sürüyor.

25- Tüketiciler Birliğinin, "20 Haziran son gün: Petrol fiyatında yazı tura devri kapanıyor" konulu basın toplantısı Ankara'da yapılacak.

26- TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ:

- "Dış yatırım çevreleri her zaman bir dış çıpayı önemsedi, AB çıpasını, IMF çıpasını. Biz mali kuralı 4-5 sene önce koymuş ve geleneği artırmış olsaydık, belki başka bir şey olmuş olabilirdi."

- "Yeni bir dünya oluşuyor ve biz buna hazırlanmıyoruz çünkü reformlarımızı yapmıyoruz."

27- Sigarada "birleşik uyarı."

- Tiryakiler artık hem yazı ile hem de resimle uyarılacak.

- TAPDK, sigara paketlerinin üzerine konulmak üzere 14 uyarı resmi belirledi. Bu resimler yazıyla da desteklenecek.

- Resim ve yazıyı içeren birleşik uyarılar, paketlerin ön yüzeyinde yer alacak, siyah sınır çizgisiyle çerçevelenecek ve toplam yüzeyin en az yüzde 65'ini kaplayacak.

28- Panel...Toplantı...Ziyaret...Seminer...Tören...

- MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Malatya'da Valilik, Ticaret ve Sanayi Odası ile Belediyeyi ziyaret edecek, Genel İdare Kurulu toplantısına katılacak.

- 78. İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu ülkesi Etiyopya'nın Ankara Büyükelçisi Malutu Teshome, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri AŞ'yi ziyaret edecek.

- TBMM'nin konuğu olarak Türkiye'de bulunan Kırgızistan heyeti, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'yi ziyaret edecek.

- Zonguldak'ta, Genel Maden İşçileri Sendikası tarafından düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği Semineri" sürüyor.

- Siirt'te valilikçe, türlü üniversitelerden bilim adamlarının konuşmacı olarak katılacakları, "Aşkın Anne Sevgisi ve

Doğruluğun Sembolü Veysel Karani" paneli yapılacak.

- Tarihi Kentler Birliği Gaziantep Semineri'nin açılışı yapılacak.

- Fırat, Sakarya ve Çukurova üniversitelerinde 2008?2009 akademik yılı mezuniyet törenleri bugün yapılacak.

29- Milli basketbolcu Mehmet Okur ve Dallas Mavericks Antrenörü Dwayne Casey, İstanbul'da, NBA Skills Challenge organizasyonuna katılacak.

30- Gençlik ve Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı Taslağının tartışılacağı panel, İstanbul'da yapılacak.

31- Futbol Federasyonu'nun üniversitelerle yapacağı eşgüdüm toplantısı, İstanbul'da başlayacak.

32- Powerboat P1 Dünya Şampiyonası'nda Türkiye Grand Prix'si, İstanbul Boğazı'nda başlayacak. (Saat: 13.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber