Atalay: Valiler kararnamesi yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2009 11:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yeni bir "Valiler Kararnamesi" hazırlığı olmadığını belirterek, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde daire başkanlarıyla çeşitli ülkelere güvenlik müşaviri atamaları yapılacağını bildirdi.

Atalay, valiler ve emniyet müdürleri kararnamesiyle ilgili sorular üzerine, şunları söyledi:

"Biliyorsunuz geçen hafta Valiler Kararnamesini çıkardık. Dün de Emniyet Müdürleri Kararnamemizi çıkardık, oldukça kapsamlı, yer değiştirmeler var, yeni atamalar var. Bugün Emniyet Genel Müdürlüğü içindeki yapılanmayla ilgili kararnameyi çıkarıyoruz. Daire başkanlıklarıyla ilgili kapsamlı değişiklikler olacak.

Aynı zamanda yurt dışı kararnamemizi bugün sevk ediyorum. Bazı değerli arkadaşlarımızın atamalarını yapacağız. 19 ülkede güvenlik ataşeliği kadromuz var. Bundan 8-9 tanesinin kararnamesini sevk edeceğim. Zaten bu kadroları yeni aldık. Bu bir ihtiyaçtı."

Atalay, yeni bir "Valiler Kararnamesi" hazırlığı olmadığını belirterek, her yıl çıkan kaymakamlar ve vali yardımcılarını kapsayan rutin bir vali yardımcısı atamaları yapılacağını bildirdi. Vali yardımcısı ve kaymakam atamalarının 500 dolayında olduğunu ifade eden Atalay, "Belli bir bölgede belli bir derecede görev yapan arkadaşlarımız, yer değiştirecek. Böylelikle bakanlığımızın kararnamesi tamamlanmış olacak. Kararnameyi erken yapmamızın bir amacı da yaz dönemi arkadaşlarımız taşınsınlar, çocuklarının okullarının kayıtlarını yaptırsınlar. Sonbahara kalmadan yerleşip, çalışsınlar istedik. Hepsini Temmuz 15'e kadar tamamlamış olacağız" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber