Ayakkabı tercihine dikkat

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2009 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ayakkabı/Kış 2009 - 26. İzmir Ayakkabı,Çanta ve Aksesuarları Fuarı, sektörün uzmanlarını İzmir'de buluşturdu. Gelecek kışın ürünlerinin sergilendiği fuarda, ayakkabı modası ve tasarımlarının yanısıra ayak sağlığı ile doğru ayakkabı seçimi de gündem konusu oldu.

Ayakkabı sektörü kış sezonunu İzmir'de açtı. Türkiye ayakkabı üretiminin önde gelen firmaları, yeni sezon ürünlerini Ayakkabı/Kış 2009 - 26. İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarı'nda sergiliyor. Sektörün uzmanları, moda ve tasarımın yanısıra ayak sağlığı ile doğru ayakkabı seçimi konusunda da vatandaşlara önemli uyarılarda bulunuyorlar.

EGEAYSAD Başkanı Celal Sezerler, ayakkabı satın alırken dikkat edilmesi gereken unsurları özetledi. Sezerler "Ayakkabı satın alırken mutlaka her iki çifti birden deneyiniz. Sentetik malzeme kullanılan ürünleri, ederi ne kadar uygun olursa olsun, yaşatacağı ayak sağlığı sorunlarını düşünerek tercih etmeyiniz. Spor ya da tekstil ürünler dahil olmak üzere hiç bir ayakkabınızı elde ya da makinede yıkamayınız. Yıkama işlemi kalıp malzemelerini bozar; bu nedenle ayakkabılar silerek temizlenmeli.

Silinen ürün soba, kalorifer, kurutma makinesi ya da güneş altında kurutulmamalı. Aşırı sıcak da kalıp malzemelerinde deformasyon yaratır. Muhafaza ederken ise kalıp kullanmaya özen gösterin. Böylece hem iç, hem de dış yüzey korunur" dedi.

Yalnızca profesyonel ziyaretçiye hitap eden fuarda bay-bayan-çocuk ayakkabı, bot, çizme üreticileri ile çanta, bavul, cüzdan ve kemer tasarımları yapan 110 firma katılıyor. İZFAŞ, yılda iki kez düzenlediği İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları Fuarlarını, İzmir Ayakkabıcılar Odası, EGEAYSAD-Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği öncülüğünde ve sektör temsilcilerinin destekleriyle gerçekleştiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber