Türkiye'de bir domuz gribi vakası daha

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Haziran 2009 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Kanada'dan Türkiye'ye giriş yaptığı sırada domuz gribi (H1N1) virüsü tespit edilen kadın hastanın, hastanede tedaviyi kabul etmemesi üzerine Denizli'nin Çivril ilçesindeki evinde gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Çivril Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Avni Öztürk, yaptığı açıklamada, hastanın Çivril Haydan Mahallesi'ndeki evinde izole edilmiş bir odada gözetim altında bulundurulduğunu söyledi.

Başhekim Öztürk, iki gün önce sağlık kuruluşuna müracaat eden S.S'ye (26) gerekli tedavinin uygulandığını belirterek, durumunun düzelmekte olduğunu, ailesinde başka kişide virüs tespit edilmediğini bildirdi.

Haydan Mahallesi'ndeki vatandaşlar, S.S'nin yaklaşık 1 haftadır mahallede olduğunu, domuz gribi hastası olduğunu bilmediklerini ifade ettiler.

Konu ile ilgili belediye hoparlörlerinden de herhangi bir anons yapılmadığını belirten vatandaşlar, hasta evine geldiğinde, hoş geldin demek için yanına gittiklerini, kendisiyle temasta bulunduklarını ifade ederek, bu durum dolayısıyla tedirgin olduklarını belirttiler.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, Kanada'dan yakınını ziyarete gelen kadında virüsün tespit edildiğini belirterek, her türlü önlemin alındığını, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerekli tedavilere başlandığını, endişe edilecek bir durumun bulunmadığını kaydetti.

Vali Erkmen, Sağlık Bakanlığı verilerine göre, S.S. ile birlikte ülkede tespit edilen vaka sayısının 21'e ulaştığını, bugüne kadar belirlenen bütün vakaların, hastalığın görüldüğü ülkelerden geldiğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber