Havalar nasıl olacak?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2009 08:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) ile Van, Bingöl, Muş, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle batı ve güneybatı, zamanla iç ve doğu kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinden sonra Doğu Anadolu'nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) ile Van, Bingöl, Muş, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bursa ve Bilecik çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden sonra bölgenin kuzey kesimleri (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) ile Van, Bingöl ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Diyarbakır, Batman ve Siirt çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber