Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 23 Haziran 2009 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye çok sıcak ve bunaltıcı bir hafta geçirecek. Batıda lodos hissedilen sıcaklığı artırırken, doğuda ise sıcak hava dalgası etkili olacak. Ancak hem batıda hem doğuda yine yaz yağmurlara var.

- İstanbul'da bugünlerde hava nemli ve bunaltıcı, öğleden sonra ise bulutlanacak. Ankara'da kısa süren yaz yağmurları olurken, sıcaklık ise 34 derece. İzmir'de sıcak ve sert lodos, bunaltıcılığı çok artırıyor. Adana'da lodos var, sıcaklık 34 derece.

Marmara'da sıcaklık artmıyor ama, lodosdan dolayı hissedilen sıcaklık gölgede gölgede 33-35 derece. Bu hafta yaz yağmurları görülecek, bugün Trakya'da gökgürültülü sağanak yağmur bekleniyor.

İç Anadolu'da Sivas-Niğde arasında sıcaklık yarından itibaren çok daha yüksek, 33 derece. Artan sıcaklık ve lodosla birlikte, gün içinde birçok kentte yaz yağmurları da olacak.

Ege'de üç gün lodos esecek, özellikle Bodrum-Fethiye arasında hissedilen sıcaklık, yüksek nem oranı ile birlikte 40 dereceyi aşacak, sıcak çarpmalarına karşı güneşe fazla çıkılmamalı. Kıyılar akşamları bulutlanırken, iç kesimlerde ise yaz yağmurları olacak, perşembe kıyılarda da yağmur bekleniyor.

Güney bu hafta çok daha sıcak. Akdeniz'de yüksek nemden dolayı sıcaklık gölgede 37-38 dereceyi bulurken, güneşin altında çok daha yüksek olacak. Güneydoğu'da yarın sıcaklık 38 dereceyi görecek.

Doğu Anadolu bu hafta yazın en sıcak günlerini yaşayacak, sıcaklık Malatya-Elazığ çevrelerinde 38 dereceyi bulacak. Ancak Erzurum, Ağrı, Van, Hakkari boyunca sağanak geçişleri devam ediyor.

Karadeniz'de özellikle Samsun'dan Rize'ye kadar olan kentler, çarşamba ve perşembeyi çok sıcak geçirecek. Ancak hava bol güneşli değil, Gümüşhane, Tokat, Bolu, Kastamonu çevrelerinde yaz yağmurları da olacak. Bugün Trabzon 30 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber