Yeni atanan il sağlık müdürü: Ben de kurşun asker değilim

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Haziran 2009 08:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Mehmet Bakar'ın yerine İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne atanan Şişli Etfal Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Dokucu, selefi gibi 'Bakar ile görüşlerimiz aynı sadece üslubumuz farklı. Ben de kurşun asker değilim, misyon adamıyım' dedi

Türkan YILMAZER

İstanbul'un sağlığını yönetecek isim belli oldu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla görevden alınan İstanbul İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mehmet Bakar'ın yerine Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ali İhsan Dokucu atandı. Dr. Bakar görevdeyken müdürlük teklifi alan ancak 'kibarca' reddeden Doç. Dr. Dokucu, ısrarlı teklif karşısında bu görevi üstlendiğini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, aynı prensipler ve aynı ahlaki kurallar çerçevesinde görevi yürütmeye özen göstereceğini belirten Doç. Dr. Dokucu, 'Akademik geçmişi olan bir sağlık uzmanıyım. Sağlık sektörü içindeki sorunları biliyorum. İstanbul İl Sağlık Teşkilatı'nın eksik olduğu konuların farkındayım. Bu, ciddi bir çalışma ve performans gerektiriyor. Bunun bilincinde olarak görevimi en iyi şekilde icra edeceğim' diye konuştu.

ÜSLUP FARKI

Dr. Bakar'ın yürüttüğü bütün projeleri devam ettireceğini belirten Doç. Dr. Dokucu, şunları söyledi: 'Mehmet Bakar'ın bıraktığı doğru dürüst, insana hizmet eden anlayışı devam ettireceğim. Tabii ki benim de sağlık müdürlüğü ve hastane idareciliği alanlarında yapılanmalarda değişikliklerim olacaktır. Ama onunla görüşlerimiz aynı. Onun sadece üslubu biraz farklıydı. Yoksa ben de kurşun asker değilim, misyon adamıyım. Akademik bir geçmişim var.'

Ankara ile işbirliğinin çalışmaların yürütülmesi açısından önemli olduğunun farkında olduğunu belirten Doç. Dr. Dokucu, 'Gerek halkımızın, gerekse sağlık personelimizin müdürüyüm. Hizmete ulaşmada yolların açılması gerek. Herhangi bir yerde sorun çıktığında yolların açılması gerekir. Problemleri açık yüreklilikle çözmek istiyorum. Hizmet adına işbirliğine hep açık olacağım' dedi.

Dokucu, ikincil görev olarak Şişli Etfal Hastanesi Çocuk Cerrahisi Klinik Şefliği'ni de yürüteceğini belirtti. Günü erken başladığını bu yüzden ameliyatları aksatmayacağını belirten Dokucu, 'Söz verdiğim ameliyatlar var. Çocukları yüz üstü bırakamam. İyi bir akademisyen geçmişim var. Dengeyi kurup cerrahlığa devam edeceğim' şeklinde konuştu.

İSTİFALAR GERİ ÇEKİLDİ

Asaleten atandığını da ifade eden Dokucu, Dr. Bakar'ın görevden alınması üzerine istifa dilekçelerini sunan 20 başhekimin de taleplerini geri çektiğini belirterek, 'Ancak yedi sağlık müdür yardımcısı, üç şube müdürü ve bir birim amiri istifa ederek ayrıldılar. Ayrılmasalardı birlikte çalışmaya devam ederdim' dedi.

İhtisasını Fransa Paris Çocuk Hastanesi'nde yapan, ABD'de Boston Çocuk Hastanesi'nde eğitim gören Doç. Dr. Dokucu, Türkiye'ye döndükten sonra Dicle Üniversitesi'nde çalışmıştı. Ardından Şişli Etfal Hastanesi'nde Klinik Şefi olarak çalışmaya başlayan Doç. Dr. Dokucu, Doç. Dr. Yüksel Altuntaş'ın istifasının ardından Başhekimlik görevini üstlenmişti.

2 milyarı lirayı yönetecek

İstanbul'da sağlığı yönetecek kişi, toplam 2 milyar liralık bir bütçeyi de yönetecek. Projelerin hepsini devam ettireceğini belirten Doç. Dr.

Dokucu'nun şu yatırımlarla ilgili çalışmalar yürütmesi bekleniyor.

- Pendik 535 yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi

- Arnavutköy 200 yataklı Devlet Hastanesi

- Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahi Merkezi 200 yataklı ek bina

- Eyüp Devlet hastanesi C Blok yeniden yapımı

- Avcılar Cihangir Semt Polikliniği

- TOKİ tarafından yapılmakta olan Küçükçekmece 544 yataklı Bölge Hastanesi

- 300 yataklı Sarıyer Eğitim ve Araştırma Hastanesi

- 200 yataklı Bahçelievler Devlet Hastanesi

- 380 yataklı Sarıgazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi

- Koşuyolu Pediatri Hastanesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber