Yolsuzlukla mücadeleye yeni düzenleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2009 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulunda, Türk Ceza Kanunu (TCK) ile bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarının tümü üzerindeki görüşmeler tamamlanarak maddelerine geçilmesi kabul edildi.

Tasarının tümü üzerinde MHP Grubu adına söz alan Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, AK Parti'nin yolsuzlukla mücadele konusunda ''samimi'' davranmadığını ileri sürdü.

AK Parti'nin, yolsuzluk olaylarına ilişkin yasal süreci başlatmak, sorumluların adalete hesap vermesini temin etmek yerine, korumacılığı tercih ettiğini iddia eden Yalçın, bunun en somut örneğinin, Deniz Feneri olayında yaşandığını söyledi. Yalçın, ''Birçok olayda, AKP'nin benzer tavır içinde olduğu görülmektedir. Bunun iki nedeni olabilir. Bu korumacılığı yapanlar, ya işin ucunun kendilerine uzanacağından korkmaktadır ya da ideolojik yakınlıkları adalet duygularından daha ağır basmaktadır'' dedi.

DTP Grubu adına söz alan Hakkari Milletvekili Hamit Geylani de Türkiye'de yolsuzluk yapanların korunduğunu iddia etti. Düzenlemenin günü kurtarmaya dönük olduğunu belirten Geylani, ''Yolsuzlukla mücadele için yeterli değil'' diye konuştu.

CHP Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ da düzenlemenin yetersiz olduğunu ileri sürerek, yolsuzlukla mücadeleye katkısının olacağını beklemenin hayalden öteye geçmeyeceğini söyledi.

Türkiye'de toplanan vergilerin büyük kısmının haramzadelerin cebine gittiğini ileri süren Elekdağ, yolsuzlukla ilgili uluslararası sicilin de ''utanç verici'' olduğunu iddia etti.

Elekdağ, yolsuzlukla mücadele için milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılması gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber