?Belge nasıl sızdı?' için çifte soruşturma

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Haziran 2009 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tolga Şardan

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, ?İrticayla Mücadele Eylem Planı'nın sızdırılmasıyla ilgili olarak Taraf gazetesinin merkezinin yer aldığı Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'nı adli soruşturma için görevlendirdi

İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin, Ergenekon soruşturması kapsamında avukat Serdar Öztürk'ün ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği belirtilen ?İrticayla Mücadele Eylem Planı?nın kamuoyuna sızmasıyla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdiği ortaya çıktı. Bunun üzerine, belgeyi yayımlayan Taraf gazetesinin bulunduğu Kadıköy ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Fatih ilçelerinde başsavcılıklar adli soruşturma başlattı.

Genelkurmay Askeri Savcılığı'nın, Genelkurmay'da hazırlanmadığını ve gerçek olmadığını açıkladığı belgenin kamuoyuna sızmasıyla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü de kapsayan bir inceleme başlattığı öğrenildi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların henüz kriminal incelemesini yaptırmadığı dönemde belgenin Taraf gazetesinde yayımlanmasının ardından gözler İstanbul polisine çevrilmişti.

Polislerin ifadesi alınacak

Edinilen bilgiye göre, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, belgenin kamuoyuna nasıl sızdırıldığının araştırılması için harekete geçti. Başsavcılık, Taraf gazetesinin merkezi olması nedeniyle Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nı, belgenin polisten sızması olasılığı nedeniyle de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı'nı görevlendirdi.

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma çerçevesinde Taraf gazetesi yetkililerinin bilgisine başvuracak. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturmayı yürüten savcılara destek veren Terörle Mücadele, İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görev yapan polislerin ifadesini alacak.

Elde edilecek bulgulara göre, görevliler hakkında adli yargılama süreci başlatılabilecek. Belgenin polis tarafından sızdırıldığının belirlenmesi halinde, idari soruşturma açılması da gündeme gelebilecek.

Erzincan'da tutuklanan subay Taraf'la bağlantılı

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nın, 20 Ocak 2009 tarihli gizli bir belgenin yine Taraf gazetesinde yayımlanması üzerine başlattığı soruşturma kapsamında geçen hafta Erzincan'da gözaltına alınan 2 subay tutuklanmıştı.

Bu subaylar hakkında terör örgütü PKK'ya ilişkin belgenin sızmasıyla ilgili somut deliller elde edildiği öğrenildi. Subaylardan birinin, haberi yayımlayan Taraf gazetesinin bir üst düzey yöneticisiyle bağlantısının tespit edildiği ve bunun üzerine tutuklama işleminin gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber