Akaryakıtta fiyat indirimi uygulaması bugün yürürlüğe girdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2009 14:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) akaryakıtta tavan fiyat uygulaması bugün yürürlüğe girdi. Kararın dün Resmî Gazete'de yayımlanmasının ardından fiyat düşüşünü uygulayan akaryakıt istasyonları fiyat tabelalarını değiştirdi. Tüketiciler, indirimin olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını savundu.

EPDK'nın akaryakıt fiyatlarında yaptığı yeni düzenleme vatandaşa yansıdı. Akaryakıt istasyonlarına giden vatandaşlar yeni fiyat tabelaları ile karşılaştı. Yeni düzenlemeye göre, 95 oktan benzinin litresi 3,05 lira, Motorin 2,49, kırsal motorin ise 2,35 liraya indirildi. Yeni fiyat listesine göre tüketici benzini 16-20 kuruş indirimle alıyor.

Düzenlemeyi olumlu bir gelişme olarak değerlendiren vatandaşlar, fiyatların yinede çok yüksek olduğunu savundu. Fiyatların zaman zaman düşüp çıktığını dikkat çeken bir tüketci, "Her durumda akaryakıt almak zorundayız. Fiyat ne olursa olsun işimizi yapmak için araçların deposuna benzin koymamız gerekiyor." dedi. Bir başka tüketci de depoda 10 tl'lik bir indirimin söz konusu olduğunu bununda kendilerini için yeterli bir indimi olmadığını söyledi.

Son fiyat düzenlemesinden önce 3,24 TL olan 95 oktan benzin için vatandaşın cebinden 178,2 Türk Lirası çıkarken yeni düzenleme ile 167,7 TL çıkacak. Enerji Üst Kurulu'nun yeni hesaplama yöntemiyle 2 ay boyunca ham petrol fiyatları aşağı düşerse fiyat daha da indirilecek. Ancak muhtemel artışlar da aynı şekilde pompa fiyatlarına yansıtılacak. Fiyatlar her hafta pazartesi, çarşamba ve cuma günleri hesaplanacak ve ertesi gün yürürlüğe girecek. Yeni fiyatlar EPDK'nın internet sitesinde ilan edilecek. Hiçbir akaryakıt istasyonu, bu fiyatların üstünde satış yapamayacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber