SSK'lı hasta genel müdürlüğe yazınca parası geri ödendi

Haber Giriş : 04 Ocak 2005 06:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rize Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Bölge Hastanesi'nde endoskopi tedavisi karşılığı kendisinden 40 Milyon Türk Lirası alınan Şaban Öksüz, SSK Genel Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi yazınca parası geri ödendi.

Edinilen bilgiye göre, Şaban Öksüz isimli vatandaş, geçtiğimiz günlerde Rize SSK Bölge Hastanesi'ne gitti.

Kendisine endoskopi uygulanan Öksüz'den makbuz karşılığı 40 milyon Türk Lirası alındı. SSK güvencesinde olmasına rağmen gördüğü sağlık hizmeti karşılığı kendisinden para alınmasına kızan Öksüz, bir dilekçe ile durumu SSK Genel Müdürlüğü'ne iletti. Şikayet dilekçesi üzerine yapılan araştırmada Şaban Öksüz'ün haklı olduğu belirlendi.

Bunun üzerine Rize SSK Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Lütfü Çırakoğlu tarafından makbuz karşılığı alınan para hastaya iade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize SSK Bölge Hastanesi Başhekimi Lütfü Çırakoğlu, endoskopi cihazının hayırseverlerin katkıları ile hastaneye alındığını hatırlattı. Endoskopi cihazının ücretsiz hizmet vermesi durumunda önümüzdeki günlerde cihazın kullanamayacak hale gelebileceğini belirten Çırakoğlu, "İlimizdeki hastalar endoskopiye girmek için Trabzon'a gitmek zorunda kalıyordu. Hastalarımız yollarda sıkıntı çekerek aylar sonrasına gün alabiliyor ve maddi kayba uğruyorlardı.

Bazı kanamalı hastaları bu cihaz hastanemizde olmadığı için büyük risklere girerek ameliyata alıyorduk. Bu nedenle hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile endoskopi cihazını hastanemize kazandırdık. Bu cihaz genel müdürlüğümüz tarafından alınmadığı için cihaz operatörleri ve cihazın tamir gibi masraflarını kendi döner sermayemizden karşılamak zorunda kaldık. Bu nedenle cihazdan faydalanan hastalarımızdan belli ücretler talep etmek zorundayız. Hastanemizin imkanları bellidir" şeklinde konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber