PKK'ya, Bestler Dereler kesiminde büyük operasyon

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2009 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turan KOYUNCU- Ebubekir KARATOPRAK/SİİRT, ŞIRNAK, (DHA)

SİİRT'in Eruh İlçesi ile Şırnak arasındaki Bestler Dereler Bölgesi'nde tespit edilen kalabalık bir grup PKK'lı teröristi etkisiz hale getirmek için dün gece başlatılan operasyon tüm hızıyla devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarına kadar teröristlerle yer yer sürerken, ölü ve yaralı sayısı konusunda bilgi alınamadı.

Eruh ile Şırnak arasında kalan ve teröristlerin en önemli geçiş noktalarından biri olan Bestler Dereler'de dün gece kalabalık bir terörist grubun tespit edilmesi üzerine operasyon başlatıldı. Teröristlerle sıcak temas sağlanırken, çatışmalar yer yer sahaba kadar devam etti. Teröristler kaçmaya çalışırken, askerlerin geçiş yollarında da patlayıcı tuzaklar kurdu. Gece teröristlerin bulunduğu ve kaçabileceği alanlar gece görüşlü Süper Kobra tipi helikopterler tarafından bombalandı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ile Siirt 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı'ndan operasyon bölgesine Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandalar indirildi. Karadandan da asker ve mühimmat sevki yapıldı. Teröristlerin kaçış yolları ile stratejik bölgelerin tutulduğu belirtilirken, operasyonda ölü ve yaralı konusunda henüz bir bilgi edinilemedi.

Bu arada Şırnak'ın Cudi Dağı'nda belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Cudi'nin yüksek kesimlerinden yükselen dumanlar Şırnak kent merkezinden görülürken, yangına müdahalede bulunulmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber