Ulaşım indiriminde yüzde 60'lık 'özürlülük oranı'nı eski haline dönüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2009 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, engelli vatandaşların indirimden yararlanabilmesi için belirlenen yüzde 60'lık 'özürlülük oranı'nı eski haline çevirdi...

Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, özürlü vatandaşların indirimden yararlanabilmesi için gerekli olan yüzde 40'lık oranı yüzde 60'a çıkaran Ulaştırma Bakanlığı, bu kararından geri adım atarak, 'özürlülük oranını' eski haline çevirdi. Eski yönetmelikte indirimden yararlanmak için öngörülen özürlülük oranı en az yüzde 40'tı. Yüzde 60 engelli, 'ağır engelli' yani 'yatalak, evden çıkamayan engelli hasta' anlamına geliyordu. Ulaştırma Bakanlığı'nın indirim yapmak için öngörülen özürlülük oranını artırmasında, karayolu ulaştırma şirketlerinin ekonomik krizi bahane göstererek yaptıkları lobinin etkili olduğu ifade edildi.

YENİ DÜZENLEMELER YOLDA

Ulaştırma Bakanlığı ayrıca geçtiğimiz günlerde Özürlüler İdaresi Başkanlığı ile Özürlüler için Eylem Planı'nın uygulamaya sokulması için mutabakata vardı. Buna göre, otobüs terminalleri, tren garları ve havaalanlarında özürlülerin rahat hareket edebilmesi için yeni fiziki düzenlemeler yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber