Emekliler yüzde 1.83'lük zamma tepki gösterdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2009 15:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşçi ve Bağ-Kur emeklileri aylıklarına yapılan yüzde 1.83 oranındaki zamdan memnun kalmadı. Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Adana Şube Başkanı Rafet Kaya, emekli dul ve yetim aylıklarına yapılan zam oranını "komik" buldu. Böyle bir hata ile geleceklerini karartan hükümete önümüzdeki seçimde en güzel cevabı vereceklerini ifade eden Kaya, emeklilerin yoksulluğa mahkûm edildiğini savundu.

Hiç kimseden sadaka istemediklerini vurgulayan Kaya, dernek binasında düzenlenen basın toplantısında, "Ama bu ayıp bize sadaka verircesine bu zammı yapanlarındır." dedi. Türkiye'de insanların kutuplaşmaya zorlandığını iddia eden Rafet Kaya, başka şeylere kaynak bulan hükümetin emekli, dul, yetim ve Bağ-Kur'luyu unuttuğunu ileri sürdü. Bir an önce intibak yasaları çıkartılarak yaşanan haksızlığın ortada kaldırılmasını isteyen Kaya, şunları söyledi: "İktidardan beklentimiz çoktu. 'Bizler de sabırlı olun, 7. ayda en güzel zam yapılır' diyorduk. Ama yanılmışız. Yapılan zam insanın kapısına gelip de sadaka isteyene dahi verilmez."

Emeklilere aylık 1 TL'lik aidatla derneklerine üye olmalarını hatırlatan Kaya, birlik ve beraberlik içinde sıkıntıları aşabileceklerini sözlerine ekledi. Toplantıda hazır bulunan emekliler ise ellerindeki dövizlerle zammı protesto etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber