Meclis, 4-5 Ağustos'ta özel gündemle toplanacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2009 22:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Meclis'in 4-5 Ağustos'ta özel gündemle toplanacağını açıkladı.

TBMM'de Nijerya Temsilciler Meclisi Başkanı Dimeji Bankole ile görüşmesinin ardından gündeme ilişkin açıklama yapan Toptan, Meclis'in 4-5 Ağustos tarihlerinde TBMM Başkanı'nı seçmek üzere toplanmasına karar verilip tatile girdiğini belirterek, ''Toplandığı zaman, çalışmaya devam kararı alırsa, devam edebilir.'' dedi.

Bir gazetecinin askere sivil yargı yolunu açan yasa hakkında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ek düzenleme istemesini hatırlatarak, ''Meclis bunu görüşür mü?'' sorusuna Toptan, ''Meclis çalışmaya devam kararı alırsa devam eder, öyle olmaz ise Meclis, bu özel gündem dışında (başkanlık seçimi) bir konuyu görüşemez.'' cevabını verdi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Kıbrıs Rum Kesimi'ni ziyaretinde ''Rum tezlerine destek verdiği''ne yönelik açıklamalarıyla ilgili ise Toptan, ''O açıklamanın, yanlış anlama ve yanlış anlatma olduğuna inanmak istiyorum. Yoksa, Abbas'ın konuşmasını başka türlü anlayabilmek, bizim için mümkün değildir.'' ifadesini kullandı.

Uluslararası raporlara yansıyan, ''Irak parçalanırsa Kuzey Irak Türkiye ile birleşecek'' haberlerini ise Toptan, ''Türkiye, hiçbir zaman emperyal bir niyet, heves peşinde koşmamıştır. Bugün de böyledir. Biz kendi sınırlarımızın içine bakıyoruz. '' diye değerlendirdi.

Toptan, Sincan Özerk Bölgesi'nde yaşanan olayların kaygı verici olduğunu vurgulayarak, gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber