Kanser olunca kendisini terk eden eşine nafaka ödeyecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2009 11:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa'da yaşayan 46 yaşındaki Mesut Tosun'un, emekliliğinin ardından ikinci kez evlenerek huzurlu bir yaşam sürme hayalini yakalandığı hastalık bitirdi. Akciğer kanserine yakalanan Tosun'u önce eşi terk etti. Kansere karşı savaş veren Tosun, kemoterapi gördüğü dönemde katılamadığı duruşma sonucunda mahkemenin, bir de kendisini terk eden eşine nafaka ödemeye mahkum etmesiyle adeta yıkıldı. Terk eden eşinin boşanma davası yerine nafaka davası açmasına anlam veremeyen Tosun, hayata dair tüm umutlarının tükendiğini söyledi.

Özel bir şirkette yöneticilik yapan Mesut Tosun, işi gereği sürekli şehir dışına çıkmak zorunda kalıyordu. Uzun süren iş seyahatleri nedeniyle arası açılan 20 yıllık eşinin isteği üzerine boşanan Tosun, emekli olunca yeni bir hayat kurmak için Burdur'da bir eczanede çalışan 35 yaşındaki Nilgün Kaya ile evlenmeye karar verdi. Teklifinin Nilgün Kaya tarafından kabul edilmesi üzerine 16 gün sonra kıyılan resmi nikahla dünya evine giren çiftin arasına düğünden 6 ay sonra hastalık girdi. Göğsündeki ağrı nedeniyle doktora giden Mesut Tosun, akciğer kanseri olduğunu öğrendi. Hastalığın ortaya çıkmasıyla birlikte çift arasında huzursuzluk başgösterdi. 11 Eylül 2006'da evlendiği eşinin 23 Aralık 2008'de kendisine nafaka davası açtığını öğrenen Mesut Tosun, kanserden sonra bir darbede hayat arkadaşından yemenin şokunu yaşadı. Yaşadığı sıkıntılar yüzünden kenser tedavisine de ara veren Tosun, eşiyle daha önce aralarında sorun olmadığını, kemoterapiden geldiği bir gün çok yorulduğu için evde uzandığı sırada, salondaki eşinin yaptığı telefon görüşmesinin kendisini şoke ettiğini söyledi. Eşinin telefonda 'maaşının hepsi bana kalmıyormuş sadece yarısını alabilirmişim' dediğini duyduğunu ileri süren Tosun, "Anladım ki ikinci eşimin gözü benim maaşımda. Kendisine kiminle konuştuğunu ve söylediklerinin ne anlama geldiğini sordum. O da bana 'ablamla konuşuyordum maaş konusunu merak etmiş onu söyledim' dedi. Ancak daha sonraki günlerde de benzer sorunlar yaşadık. En son ilk eşinden olan kızının hastalığını bahane ederek evden ayrıldı. Ben kanser hastasıyım bakıma muhtacım günlerce gelmedi. Ben de kendisini arayarak bir daha gelmesine gerek olmadığını söyledim. Bu görüşmenin üzerinden birkaç gün geçtikten sonra eşim bana cep telefonuyla mesaj çekerek boşanma davası açacağını belirterek adresimi istedi. Ben de Antalya'da yaşadığımız evin adresini verdim. Hastalığımın ilerlemesi üzerine memleketime ailemin yanına döndüm." diye konuştu.

Eşinin açtığı nafaka davasının ilk iki duruşmasına hastalığı nedeniyle katılamayan Mesut Tosun, karar duruşmasına gittiğinde yaşadığı şoku şöyle anlattı: "Eşim gerçeklerle alakası olmayan nedenlerden dolayı bana açtığı nafaka davasının karar duruşması için ağabeyimle birlikte Burdur'a gittim. Duruşma saat 09:25'te başlayacaktı. Ben 15 dakika önce adliyeye geldim. Bir süre bekledikten sonra mübaşire giderek davanın ne zaman başlayacağını sordum. Davının sonuçlandığını duyunca çok şaşırdım. Beni niye çağırmadıklarını sorunca 'Eşine soruldu. Senin gelmeyeceğini söyledi' cevabını aldım. Beni 350 TL nafaka ödemeye mahkum eden Burdur Aile Mahkemesi Hakimi Cemile Kandemir'in yanına giderek bu kararı neye dayanarak verdiklerini sordum. Hakime hanım bana 'Daha önceki davalara da katılmadın' dedi. Ben de kararı temyize götürdüm ve Bursa'da boşanma davası açtım. Hem terk edildim hem nafaka ödemeye mahkum oldum. Büyük haksızlığa uğradım. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gideceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber