Beraat eden kadın, Maliye'den tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2009 12:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Adana'da, geçtiğimiz yıl bir marketten hırsızlık yaptığı iddiasıyla tutuklanan ve ilk duruşmada beraat eden genç kadın, cezaevinde suçsuz yere 45 gün kaldığı gerekçesiyle, Maliye Hazinesi aleyhine açtığı ''maddi ve manevi'' tazminat davasını kazandı.

Adana'da, merkez Yüreğir ilçesi PTT Evleri Mahallesi'nde, iki kızıyla birlikte yaşamını sürdüren Sibel Bahçeci, avukatı Ahmet Kaya'nın bürosunda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl 9 Nisanda, kardeşi, kardeşinin arkadaşı ve çocuklarıyla birlikte Merkez Park'ta piknik yaparken, polis tarafından haklarında şikayet olduğu gerekçesiyle gözaltına alındıklarını hatırlattı.

Götürüldükleri Emniyet Müdürlüğünde, Galeria İş Merkezi yakınındaki marketten bazı ürünlerin çalındığı ve kendilerinin de olayın şüphelisi olarak suçlandıklarını belirten Bahçeci, sorgulamalarının ardından kardeşi Mehmet Ünlütaşkıran ve kardeşinin arkadaşı Ferdi Parlaktan ile sevk edildikleri mahkemece tutuklandıklarını ifade etti.

Sibel Bahçeci, tutuklandıktan 45 gün sonra çıkarıldıkları 12. Asliye Ceza Mahkemesinde, ceza almalarını gerektirecek suç unsuruna rastlanılmadığı için delil yetersizliğinden beraat ettiklerini belirterek, ''Kardeşim ve kardeşimin arkadaşıyla birlikte beraat etmem, yaşadığım sıkıntıları gidermedi. Polisin gözaltına aldığı sırada yanımda bulunan iki kızım, olayın ve annelerinin 'hırsız damgası' yemesinin şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı'' dedi.

Hırsızlık suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları mahkemeye, hırsızlık ihbarında bulunan market yetkililerince, olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarının bile gönderilmediğini ifade eden Bahçeci, şöyle konuştu:

''Suçlu olsak, güvenlik kameraları görüntülerinden anlaşılırdı. Cezaevinde kaldığım 45 gün, bana 45 yıl gibi geldi. Yapmadığım bir suçtan dolayı tutuklu kalmanın duygusunu anlatmak imkansız. Hiç tanımadığım kişilerle, kızlarımdan uzakta iki aya yakın bir sürede korku ve stresli günler geçirdim. Bu suçlama yüzünden, zaten aramızda sorun bulunan eşimle de ayrı yaşamaya başladık. Suçu işlemediğimi söylediysem de eşimi inandıramadım ve şimdi boşanmak üzereyiz.''

Sibel Bahçeci, suçsuzluğu mahkeme kararıyla kesinleşince, 45 gün kaldığı süre karşılığında, avukatı aracılığıyla dava açtığını dile getirerek, ''Maddi ve manevi tazminat davasını kazandım, ancak hırsızlık iddiası hayatımı kararttı'' dedi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinde, haksız yere tutuklandığı için Maliye Hazinesi aleyhine açtığı maddi ve manevi tazminat davası sonucunda da 1100 TL tazminat kazandığını belirten Bahçeci, ''Kazandığım tazminatın miktarı benim için hiç önemli değil. Önemli olan suçsuzluğumu belgelemiş olmam. Bu belgeyi herkese kanıt olarak gösterebileceğim'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber