Memurlar, neden ilaçlarını her eczaneden alamıyor?

Memurun bakmakla yükümlü olduğu aile fertleri için sevk kağıdı alma zorunluluğunun kaldırılması, görünmeyen çok büyük bir formalite idi. Bu sorun 2007 yılında çözüldü. Ancak memurlar.net forumunda 2007 yılından bu yana dile getirilen eczane sorunu hala çözülememiştir. Artık, tüm sağlık işlemlerinin bilgisayar ortamından yapılabilmesi mümkün olmasına rağmen, memurlar SSK'lılar gibi her eczaneden ilaç alamamaktadır. Hali hazırdaki uygulamada, eğer anlaşmalı eczane dışında bir eczaneden ilaç alınacaksa, memur kendi parasıyla ilacı almakta sonra da aylar boyunca bu parasını kurumundan geri almaya çalışmaktadır. Memurlar.net forumunda açılan ve önemli gördüğümüz bu konuyu, üyelerimizin yaşadığı sorunlar ile birlikte yetkililerin dikkatine sunuyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Temmuz 2009 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İşte memurlar.net forumunda yazılan mesajlar

http://forum.memurlar.net/topic.aspx?id=682626

Koray5519
Maaşımız zaten tek merkezden yapılmıyor mu? Ohalde neden tek bir merkezden ilaç alma zorunluluğu var.Muayene olunan her yerden alabilmeliyiz.İlde tedavi ol ama ilaç için illaki ilçeye git...Parayla alsan geri ne zaman ödenir belli değil...sendikalr bununla ilgili bir çalışma yapıyorlar mı acaba?

3,5 liralık ilaçlarda sorun olmaz belki ama 150, 200 bazen 500 liralık bile ilaç vb. malzeme gerekebiliyor parayı versen bir türlü vermesen bir türlü almasan olmaz alsan paranı bir daha geri alamıyorsun kolay kolay..parası olan var olmayan var ayrı bir sorun bence sendikalr bu konuya eğilmeliler...

ekdemir
Kimse bu konu beni ilgilendirmiyor diyemez. Yarın tatilde başına nelerin gelip gelmeyeceğini tahmin edemez. Ucuz ilaçlarda belki cebinden öder ama benim gibi pahalı ilaç kullanıyorsanız yada ciddi bir kaza yada hasatlık geçirdiğinizde ilaç almak için paranız olmayabilir. Başımdan geçen bir olayda tatilde memleketimde hastanede muayene olduktan sonra eczaneye ilacımı almaya götürüldüm. Ama 5000 tl lik reçetemi o ilde görev yapmadığım için eczane vermedi. İç kanama geçiriyordum, ilaçları almaya param olmadığı için, çok eski bir yöntemle muayne olmak zorunda kaldım.hemde hepatit ve aids olma riskini göz önüne alarak. bu hastalılara yakalansam, birde bunların tedavisi için devlet ayrıca masrafları karşılamak zorunda kalacaktı.

ahmetbulut47
kesinlikle çok önemli bir başlık açılmış. il dışındayım, Daha 2gün önce kızım hastalandı hastaneye götürdüm doktor 72tl lik antibiyotik yazdı ama cebimde para olmadığı için malesef alamadım tekrar doktora gittim daha ucuz bi ilaç yazdırdım.
Eczaneler ilaç parasını sizden alıp fatura düzenliyor ama geri ödemeler aylar belkide yılları buluyor, 2yıl öncesinden alamadığım ilaç parası var her sorduğumda senin gibi birçok insan bekliyor malesef ödenek yok cevabını alıyorum yani o paranın hiçbir tadı tuzu kalmıyor alsanızda burnunuzdan geliyor.
Editörlerden ve sendikalardan rica ediyoruz lütfen bizim için çok önemli olan bu konuyu sizde gündeme getirin.
Ayrıca bütün memur arkadaşlar bu konuda yaşadıkları sıkıntıları burada dile getirirse çözüm için önemli bir adım olacaktır.

lanalang
kesinlikle katılıyorum ve destekliyorum. hatta çalışanların hala sevk alma zorunluluğunun da kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. mümkünse iki işi birlikte yapsınlar. sevk alma işiyle de uğraşmayalım, istediğimiz yerden de ilaçlarımızı alalım. nedir bu bi dünya evrakla uğraşıyoruz, boşuna kağıt israfı!

ekdemir
5510 sayılı kanun ile bağkur-ssk ve emekli sandığı SGK ADINDA tek çat altında birleştirildi. ssk çalışanı ve emeklisi, bağkur çalışanı ve emeklisi, memur emeklisi reçetesini istediği yerden alabilmektedir. Burda mağdur olan sınıf sadece çalışmakta olan memurlardır.Çalışmakta olan memurlarda ise prosedür farklı işlemektedir. Burda memur çalıştığı ilçedeki eczanelerden almak zorundadır. Bu eczaneler reçeteye karşılık düzenlediği faturayı memurun baplı olduğu okula yada başka bir kuruma gönderir. Okul ödeme emri çıkartarak mal müdürlüğüne bu evrakları gönderirir. Yeni SGK düzenlemesiyle birlikte istenirse çalışan memurlarda tıpkı yukardaki bahsettiğim diğer ssk ve bağkurlular gibi ilaçlarını heryerden alabilir. Çalışan memurların reçetesinide SGK öder. Yıl sonuna kadar bu kalemlerden yapılmış harcama tutarları memurların çalıştığı kurumlardan gerekli ödenek SGK ya aktarılır. Kısacası tıpkı ssk ve bağkurda mantık memur çalışanlarınada uygulanır. Tek fark memur çalışanlarının bu kalemdeki harcamaları yıl sonunda SGK ya toptan ödenmesinden ibarettir.

bay_Carizma
hepinize katılıyorum çok ciddi bir sorun. bakmakla yükümlü olduğum kişiler ilaç alamıyor... faturalar da zaaten 1 yıl sonra ödeniyor uğraşmaya bile değmez.yeşil kartlılar alıyor biz alamıyoruz... bu ne saçmalık... ayrıca çalışan memurlardan halen 10 TL muayene katılım payı alınıyor. bu ne perhiz ne lahana turşusu...

meyon
Aynı sorun bendede var.Eşim de öğretmen,şu an memleketimizde tatildeyiz.İlaç raporu olmasına rağmen para vereceğim.Hamilelikte kullanılması gereken bir ilaç,1 kutuda 10 iğne çıkıyor,10 gün kullanabiliyorsun.80 ytl kutusu.Düşünün ilaç raporum olmasına rağmen para ödeyeceğim.Bakalım devlet bana ne zaman geri ödeyecek...

mestas
Konunun buraya kadar gelişini okumadım.Ancak bu başlığın koray hocam tarafından güncel tutulmak için çabaladığını görüyorum.V e hocama sonuna kadar katılıyorum.Bende anne babama bakmakla yükümlüyüm...Bir basit ilaç almak için annem bana otobüsle reçete yolluyor.Ben reçeteyi alıyorum.Ecz.den ilacı alıp geri otobüsle gönderiyorum.Rezillik diz boyu yani.Memur ve yakınları bence her ecz.den ilaç alabilmeli.Yasal çünkü...Trafikte ceza yediğinizde ceza nasıl vergi dairesine gidiyor ruhun bile duymuyor.İlaç ödemlerini de devlet kurumları kenid içinde çok kolay çözer.Çünkü artık nasıl bitmeden bir ağrı kesici alamıyorsun sistem izin vermiyor...Son olarak ülkemiz bu hükümet döneminde sağlık alanında inanaılmaz bir aşama katetti ,oskarı hakediyor.Ama tedavi için ilaç alma ilkel yöntemi hiç mi hiç yakışmıyor...

NEC34
valla bencede çok gerkli bir konu olmuş.ben büyük ilde yaşıyorum.anlaşmalı olduğumuz bikaç eczane var ve okulun yakınında.diyelimki çocuğum çok hasta.onu götürdüğümüz yer evin yakını oluyor.çocuk çok hastayken o kadar yolu gidip gelmek işkence çektirmek olur.mecburen parayla aldım bi çok kez.ortalama 10 tl tutmuş bile olsa bir sürü kaybım var.evet diyebilirsinizki fatura kestir sonra al.bi sürü iş zaten oda.bi de tatildyseniz sonra gelecek memura söz anlatıp ne zaman ödeneyeceğiini bekleyeceksiniz.hele 3-5 lira ise hiç değmez deyip gene cebinizden vereceksiniz.bıktım yaaa.çözümü basita ama uğraştırıyolar bizi hangi çağdayız?

efekaan2307
evet arkadaşım.kesinlikle katılıyoruz.il dışı tatile gidiyoruz.neymiş kurumumuz başka il de olduğu için parasıyla ilaçları alıyoruz.daha sonra belki yıllar sonra parayı almaya çalışıyoruz. böyle saçmalık olmaz.sendikalrın derhal bu konuya eğilmeleri gerek .bence düzeltilmesi gereken en önemli işlereden birisi bu.ayrıca bu konuya değinen tüm arkadaşlara teşekürler

ahmetbulut47
il dışında kızım hastalandı doktorun yazdığı 72tl lik ilacı üzerimde para olmadığı için alamadım. peşin parayı vereceksiniz fatura düzenleniyor ama aylar belki yıllar sonra anca o parayı alırsınız ben 2yıl önceki paraları hala alamdım zaten tadı tuzu kalmıyor.

kostass
Arkadaşlar çok önemli bir konu.öğretmenleri 2 aylık tatili var.ben tatile gittiğim yerde hasta oldum.eczaneye gittim ilaç alamazsınız dediler.böyle bir saçmalık 3. dünya ülkelerinde bile olamaz
Nasıl çalışan memurun aileleri için sevk kalktı ise ki bu bana inanılmaz bir kolaylık sağladı aczane işi de aynı şekilde çözülebilir.yoksa bu çözülmezse sevk zinciri nin olması veya olmaması bi şey ifade etmiyor.
Eğer bakanlıktan yetkili birileri bu konudan haberdar edilirse sorun çok rahat bir şekilde çözülebilir.Bizlerde bir eczaneye bağlı kalmaktan kurtuluruz. Ayrıca Bu Konu Maliye Ve Sağlık Bakanlığına Mail Yoluyla iletilmeli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber