Üniversite öğrencilerine ABD'de çalışma ve gezme fırsatı

Haber Giriş : 06 Ocak 2005 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ABD'de yaz aylarında yasal işlerde çalışarak para kazanmak isteyen üniversite öğrencileri, Genç Tur aracılığlyla ?Work & Travel' programına başvurabiliyor.

W&T kapsamında her yıl yüzlerce gence iş olanağı sağlayan 7 Amerikan firmasının temsilcileri 3 Şubat 2005 Perşembe günü İstanbul'da olacaklar. Yalnızca üniversite öğrencilerinin katılabileceği Work & Travel Programı'nda, öğrenciler çalışmalarının karşılığı para kazanabiliyorlar.

İnternet ya da aracı kurumlar üzerinden iş bulma zorluğunu ortadan kaldırmak amacıyla düzenlenen ?Road Show? isimli toplantıda Türk öğrenciler ABD'li işverenlerle yüzyüze görüşüp anında bir işe yerleşme şansını elde edecekler. Her yıl yüzlerce öğrenciye iş alanı sağlayan 7 büyük ABD firmasının temsilcisinin katılacağı ROAD SHOW yalnızca 1 gün sürecek. İşe alınacak öğrenci sayısının sınırlı olması nedeniyle ROAD SHOW için bir an önce kayıt yaptırılması gerekiyor.

Work&Travel Programı'nın sponsoru olan CIEE ile GENÇTUR'un işbirliği sonucu gerçekleştirilecek olan Road Show hakkında ayrıntılı bilgi için www.genctur.com adresine başvurabilirsiniz. Road Show'a katılacak işverenlerin Work And Travel katılımcılarına sunduğu olanakları aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz. http://www.councilexchanges.org/roadshow2005/europe/genctur/index.html

KİMLER KATILABİLİR ?

Programa 18-30 yaşları arasındaki, devam zorunluluğu olan bir yüksek öğretim kurumunda öğrenci olup bir sonraki öğretim yılının iki dönemi de öğrenci olacak kişiler katılabilir.

Ancak bu özellikleri taşımakla birlikte :

Önceki ABD ziyaretlerinde vize süresini geçirmiş bulunanlar,

TR/ABD çift pasaportu olanlar,

ABD'de doğmuş olanlar ile okuyanlar bu programa katılamazlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber