SGK'dan belediyeye haciz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 15 Temmuz 2009 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya Bölge Müdürlüğü, Elmalı Belediyesi'nin gayrimenkullerine, araçlarına ve banka hesaplarına el koydu.

Geçen hafta Elmalı Belediyesi'nce açık arttırma usulü ile 1 arsa ile 12 dükkanın satışı gerçekleştirildi ve bu satıştan 3.3 milyon TL gelir elde edildi. SGK Antalya Bölge Müdürü Selim Erol, 2 milyon TL'lik alacağına karşılık, dükkan satış ihalesine katılarak kazananlara yazıyla bildirimde bulunarak, ihale bedeli olarak ödenmesi gereken tutarların SGK veznesine veya SGK'nın banka hesabına yatırılması gerektiğini belirtti.

Elmalı Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Altıntaş, yaptığı açıklamada, ?Geçmiş dönemde 5 yıl boyunca belediyemizi borçlandıranlara ilişkin hiçbir şey yapılmazken, 3 aylık belediyemize SGK tarafından haciz işlemi gerçekleştirilmiş durumdadır. Belediyemizin mallarına, banka hesaplarına ve araçlarına da haciz konulmuş durumda. Şu an Elmalı İlçesi'nde bir yangın olsa yangını söndürmeye gidecek hizmet engellendi. Paramız var ancak haciz nedeniyle işçilerimiz maaşlarını alamadılar. Tüm hesaplara haciz konuldu? diye konuştu.

SGK, Elmalı Belediyesi'nden olan alacaklarını 2005 yılında takibe almış, ancak haciz işlemi gerçekleştirmemişti.

Önceki dönemde AKP'de olan Elmalı Belediyesi'ni 29 Mart yerel seçimlerinde MHP'li Hüseyin Altıntaş kazanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber