Liselere e-aday kaydı 3-28 Ağustosta

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2009 15:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- 2009-2010 eğitim-öğretim yılında sınavsız öğrenci alan liselere elektronik ortamda aday kayıtları, 3-28 Ağustos 2009 tarihleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu imzasıyla yayımlanan "Sınavsız Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Elektronik Ortamda Öğrenci Kaydı" konulu genelgeye göre, liselerin 9. sınıf kontenjanları, Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca belirlenecek ve her okul kendine ayrılan kontenjanı programına kaydedecek.

Aday kayıtları, genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 3-28 Ağustos 2009 tarihleri arasında alınacak.

Okul müdürlükleri kendilerine başvuran öğrencilerin kimlik, diploma notları ve adres bilgilerini e-Okul sisteminden, T.C Kimlik numarası ve ilköğretim öğrenci numarası ile girerek sorgulayacak.

Genel liselere aday kayıtlarında bölge ve ikametgah adresi esas alınırken, meslek liselerine kayıtlarda ise, aday, bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapacak. Adaylar hem genel liseye hem de meslek lisesine kayıt yaptıramayacak.

Genel liselere yerleştirme işlemlerinde, ilköğretim diploma puanı ve yaşı küçük olan adaydan başlamak üzere öğrenci aday kaydı yapılacak. Kontenjan fazlası kalan öğrenciler Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca öğrencinin ikametine en yakın diğer genel liselere dengeli bir biçimde dağıtılacak.

Aday kaydına ilişkin işlemlerinin tamamlanmasından sonra da herhangi bir okula yerleştirilemeyen öğrenciler, mesleki teknik ve ortaöğretim kurumlarına yönlendirilecek. Gerektiğinde bu okullarda ikili öğretim yapılacak.

Kayıt listeleri, aday kayıtları tamamlandıktan sonra gerekli kontroller yapılarak Öğrenci Yerleştirme Komisyonları tarafından onaylanacak ve en geç 4 Eylül 2009 tarihinde "http://www.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.

İlan edilen listelere göre kesin kayıt işlemleri için gerekli evrak, ilgili okul müdürlüklerince 7-18 Eylül 2009 tarihleri arasında kabul edilerek, kesin kayıt işlemleri tamamlanacak.

KARDEŞ KAYDI YAPILABİLECEK

Genelgede, kontenjan açığı bulunması halinde çocuğunu, kardeşinin öğrenim gördüğü veya anne-babanın çalıştığı iş yerinin bulunduğu alandaki okula kayıt yaptırmak isteyen veli taleplerinin Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca değerlendirileceğini bildiren Çubukçu, "Mazeretleri nedeniyle, 3-28 Ağustos 2009 tarihleri arasında aday kayıtlarını yaptıramayan öğrencilerin mağduriyetine sebebiyet verilmemesi bakımından, valiliklerce belirlenecek bir takvim çerçevesinde belirtilen esaslar dahilinde Öğrenci Yerleştirme Komisyonlarınca genel liselere veya meslek liselerine kayıt ve yerleştirme işlemleri sürdürülecek" dedi.

Bakan Çubukçu, kayıtlar esnasında gerekli hassasiyetin gösterilmesi, öğrenci ve velilerden kayıt sırasında hiçbir surette zorla bağış ve gereksiz belge istenilmemesi konusunda uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber