ÖSS'de başarılı öğrenciye para ve hediye yağıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 17 Temmuz 2009 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

adaylara göre avantajlar elde ediyor. Hem devlet üniversiteleri hem de vakıf üniversiteleri dereceye giren öğrencileri okullarına çekmek için bedava yurt, para, bilgisayar hediye ediyor.

SEHER ÖNALAN/ İSTANBUL

Devlet üniversiteleri ve vakıf üniversiteleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSS'de başarılı olan adayları okullarına çekebilmek için çeşitli burslar ve imkanlar sunu-yor. Üniversite sınavında ilk 100'e giren öğrencilere neredeyse sonsuz imkanlar sunuluyor.

KADİR HAS'TAN 50 BİN LİRA ÖDÜL

Başarılı adaylara sunduğu imkanlar ile en çok dikkat çeken üniversitelerin başında Kadir Has Üniversitesi ile İstanbul Teknik Üniversitesi geliyor. Kadir Has Üniversitesi öğrenci kalitesini artırmak ve başarıyı ödüllendirmek amacıyla ilk 100'e giren öğrencilere bu yıl da burs vermeye devam ediyor. Kadir Has Üniversitesi'ni tercih eden ÖSS'de ilk 100'e giren adaylara, ilk etapta 50 bin lira para ödülü veriliyor. Üniversite, bunun yanısıra sayısal puan türünde ilk 100'e giren ve Kadir Has Üniversitesi'ni tercih eden üniversite adaylarına ABD'de bir yıl ücretsiz öğretim olanağı da sağlıyor. Yine ilk 100'e giren öğrenciler, eğitimleri boyunca her yıl 9 ay süreyle ayda 2 bin TL burs verilecek. Ayrıca Kadir Has Üniversitesi yine ilk 1000'e giren öğrencilere ayda 1000, ilk 2 bine giren öğrencilere 500, ilk 3 bine girenlere ise 400 TL burs imkanı sunuyor.

İTÜ 20 BİN LİRA VERİYOR

Başarılı öğrencilere para ödülü veren yüksek eğitim kurumları, vakıf üniversiteleriyle sınırlı değil. İstanbul Teknik Üniversitesi de Y-ÖSS'de SAY-puan türüne göre ilk 100'e girerek, üniversiteye yerleşecek olanlara birinci eğitim-öğretim yılında 20 bin TL para ödülü veriyor. İTÜ, ayrıca bu adaylara, 9 ay süreyle ayda bin 500 TL burs, dizüstü bilgisayar ve İTÜ ARI-TEKNOKENT'te şirket açma önceliği sağlıyor.

Sabancı Üniversitesi'nden şehit çocuklarına burs

Sabancı Üniversitesi'nde ise her 100 öğrenciden 40'ı burslu öğrenim görüyor. Burslu öğrencilere 9 ay boyunca aylık 300-500 TL nakit ödeme de yapılıyor. Üniversite burssuz olarak kayıt yaptıracak lisans öğrencilerinden şehit çocuğu olduğunu belgeleyenlere yıllık öğrenim ücretinin tamamından muafiyet getiriyor. Şehit çocuğu bursu, 4 kişilik odada yurt ücretinden muafiyet ve 9 ay boyunca ayda 300 TL nakit ödemeyi kapsıyor.Bahçeşehir Üniversitesi ilk 2 bine giren öğrencilere 9 ay boyunca bin 500 lira değerinde bursu veriyor. Yine Bahçeşehir Üniversitesi İlk 2000'e giren, mimarlık öğrencilerine yurt dışında yaz okullarına gönderiyor. Bilkent Üniversitesi'nin ise öğrencilerinin dörtte biri burslu eğitim görüyor. ?Kapsamlı?, ?destek?, ?yetenek? ve ?üstün başarı? başlığı altındaki burslar indirimleri ve aylık 300 lira gibi ödemeleri kapsıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber