503 komiser yardımcısı sertifikalarını aldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2009 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet teşkilatının amir ihtiyacını karşılamak amacıyla yüksek okul mezunu polis memurlarından sınavı kazananlara komiser yardımcılığı kursu veren Bursa Polis Koleji Müdürlüğü, 503 kursiyere sertifikalarını verdi.

Bursa Polis Koleji'nde düzenlenen törene Bursa Valisi Şahabettin Harput ve Emniyet Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Mustafa Çankal katıldı. 27 Ekim 2008 tarihinde başlayan ve 9 ay süren kurslardan 460'ı erkek 43 bayan olmak üzere toplam 503 memur komser yardımcısı olarak mezun oldu. 5 dönemdir Komiser Yardımcılığı eğitimi veren Bursa Polis Koleji'nden bugüne kadar bin 258 kursiyerin mezun olduğu belirtildi.

Törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, bir ülkenin en önemli hizmetinin huzur ve güven hizmeti olduğunu hatırlatarak, huzurun olmadığı bir yerde başka birşeyden bahsedilemeyeceğini ifade etti. Yanlışlar olmazsa doğrunun, huzursuzluk olmazsa huzurun bilinmeyeceğini belirten Harput, millete huzur hizmetini vermek üzere kendilerini millete adamış emniyet teşkilatından bir gurubun komser yardımcısı olarak göreve başladıklarını söyledi. Vali Harput, ailelerin de bu ülkeye hayırlı evlat yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını aktardı.

Emniyet Müdürlüğü Eğitim Daire Başkanı Mustafa Çankal ise demokrasinin yerleşmesinde huzur ve güvenin çok büyük önemi olduğunu belirterek, Türk polis teşkilatının yasaların uygulanması, demokratik temel hakların korunması, toplumun güvenlik kaygısı duymadan yaşamasının sağlanması gibi görevleri yerine getirdiğini kaydetti. Çankal, başarının anahtarının ise polisin halkıyla bütünleşmesi olduğunu dile getirdi.

Bursa Polis Koleji Müdür Vekili Polis Başmüfettişi Cenk Durukan'ın da kısa bir konuşma yaptığı törende, dönem birincisi Murat Karaca yaş kütüğüne okul brovesini çaktı. Daha sonra dereceye giren kursuyerler Vali Şahabettin Harput'dan ödüllerini aldı. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği törenler, 403 komser yardımcısının geçiş töreni ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber