Kapusuz, Meclis Başkanlığı için aday

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 17 Temmuz 2009 14:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4 Ağustos'ta Meclis yeni başkanını seçecek. Seçim öncesi kulislerde halen başkanlık koltuğunda oturan Köksal Toptan'ın yeniden adaylığını koyacağını konuşuluyor. Ancak bugün sürpriz bir isim daha adaylığını açıkladı. AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, Başbakan Erdoğan'la görüştüğünü açıklayıp, 'Başkanlığa adayım' dedi.

Kapusuz, ?Sayın Başbakanla görüştüm? dedi ve ancak Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarına değinmek istemedi. Meclis başkanlığına aday olduğunu açıklayan Kapusuz, ?Adaylık çalışmalarına başladım? demekle yetindi.

TOPTAN DA YENİDEN ADAY

Başbakan Erdoğan'la görüştükten sonra ailesiyle tatilini geçirmek üzere Çeşme'ye giden Toptan, yakın çevresine 1 hafta içinde Ankara'ya döneceğini söyledi ve ''Adaylık çalışmalarına başlıyoruz'' talimatı verdi.

KAPUSUZ, TOPTAN'DAN RANDEVU İSTEDİ

Ankara'da bir başka flaş gelişme ise Salih Kapusuz'un bu açıklamayı yapmadan hemen önce Toptan'dan görüşme için randevu istemesi oldu.

Bu randevu isteği Toptan'ın çevresi tarafından öncelikle başkanlık seçimlerine aday olmadan önce siyasi nezaket gösterisi olarak yorumlandı. Meclis Başkanı Toptan, tatilde olduğu için Kapusuz'a henüz randevu verilmedi.

Meclis kulislerinde konuşulanlar Toptan'ın adaylık için başvurması halinde CHP ve MHP desteğini alabileceği yönünde... Hatta Başsavcı'nın DTP'lilerin ifade vermesi isteğine karşı Toptan'ın yaptığı açıklamalar nedeniyle DTP'li vekillerin bile Köksal Toptan'a destek vermelerinin sözkonusu olabileceği belirtiliyor.

KÜSKÜN VEKİLLER

Meclis başkanlık oylaması gizli oylama şeklinde yapılıyor. Dolayısıyla AKP içindeki küskün vekillerin de yönetime tepkilerini Erdoğan'ın işaret ettiği adayın aksi yönünde oy kullanarak göstermeleri söz konusu olabilir.

AKP GRUBU OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Bir başka sürpriz gelişme ise AKP Grubu'nun önümüzdeki cuma olağanüstü toplanması. Başbakan Erdoğan, AKP'li vekilleri 24 Temmuz'da olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantının gündemi de Meclis Başkanlığı....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber