Çorum'da keneye bir kurban daha

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Temmuz 2009 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇORUM'da 25 yaşındaki Ayşe Ayçiçek'i, tarlada çalıştığı sırada kene ısırdı. Keneyi kendisi çıkaran Ayçiçek, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Genç kadının ölümüyle, bu yıl Çorum'da keneden hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Çorum'un Sungurlu İlçesi'ne bağlı Eşme Köyü'nde yaşayan evli ve 2 çocuk annesi Ayşe Ayçiçek, geçen hafta çarşamba günü tarlada çalıştığı sırada kene tarafından ısırıldı. Keneyi kendisi çıkaran Ayçiçek, cuma günü rahatsızlandıktan sonra durumu akrabalarına söyledi. Aynı gün Sungurlu Devlet Hastanesi'ne götürülen Ayçiçek, buradaki ilk tedavisinin ardından KKKA hastalığı şüphesiyle Çorum Devlet Hastanesi'ne sevkedildi. Daha sonra Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilen genç kadın, geçen cumartesi günü hayatını kaybetti.

Ayşe Ayçiçek'in cenazesi, dün akşam memleketi Sungurlu İlçesi'ne bağlı Demirşeyh Beldesi'nde Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri gözetiminde toprağa verildi.

Çorum'da kene nedeniyle hayatını kaybeden Ayşe Ayçiçek ile birlikte bu yıl içerisinde KKKA'dan ölenlerin sayısı 7'ye çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber