21 Temmuz 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Makedonya Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı ve Milletvekili Dr. Kenan Hasip ile Türk Demokratik Partili Devlet Bakanı Hadi Nezir'i Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

2- Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Sechin'in Ankara temasları

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuk Başbakan Yardımcısı Sechin'i Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya Başbakan Yardımcısı Igor Sechin ile TPAO Genel Müdürlüğünde bir araya gelecek.

3- Başbakan Erdoğan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'i Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Beşiktaş Kaymakamı Sadettin Yücel'e nezaket ziyaretinde bulunacak.

- Bağış, AK Parti Beşiktaş İlçe Teşkilatı ile tekne gezisi yapacak.

5- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'da, Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği'nin 12. Olağan Genel Kurulu'na katılacak.

6- Siyasi partilerden...

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, İstanbul'da, Türkiye Otobüscüler Federasyonu Genel Başkanı Rüştü Terzi ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret edecek.

- Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

- CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

7- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi Taslağı ile ilgili çalışmalarına Hakimevi'nde devam edecek.

8- YÖK Genel Kurulu, üniversiteye girişte yeni sistemin ayrıntılarını görüşmek üzere Başkan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında toplanacak.

9- Hazine, 5 yıl vadeli TL cinsi değişken kuponlu tahvil ihalesi düzenleyecek.

10- Toplantı... Tören...

- İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Güney Kore heyetini kabul edecek.

- İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile Rektör Prof. Dr. Attila Sezgin, yeni akademik yılda üniversitedeki yeniliklere ilişkin basın toplantısı yapacak.

- Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanı'na ilk kez Almanya'nın Düsseldorf kentinden 148 yolcusuyla iniş yapacak uçak, törenle karşılanacak.

11- İhracatçıların yeni hedefi Latin Amerika ve Afrika

- TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Potansiyel olarak Afrika daha kolay, bakir bir pazar. Latin Amerika da önemli ama serbest ticaret anlaşmalarının yapılması gerekir."

- Türk-Brezilya İş Konseyi Başkanı Aykut Eken: "Bizim en büyük hedefimiz, 'joint venture'ler (ortak şirket, ortak yatırım.) Ortaklık ihracatı da artırır, ihracat katlanabilir"

- İTKİB Başkanı İsmail Gülle: "Pazarın büyüklüğü tartışılmaz. Burada çok büyük potansiyel yakalayabiliriz."

12- Toprağın altındaki hazinelerimiz

-Erzincan'daki Altıntepe antik kentinde 6 yıldır devam kazıda gün yüzüne çıkarılan eserler arasında, dünyanın en eski tuvalet taşı, Urartu Tapınağı ve kanalizasyon şebekesi dikkati çekiyor.

-Kars'taki Ani Ören Yeri'nde 20 yıldır devam kazı çalışmalarında, henüz tarihi kalıntıların sadece yüzde 10'u ortaya çıkarıldı.

-Malatya'daki Aslantepe Ören Yeri'nde İtalyanların yaptığı kazılarda ortaya çıkan saray, bu yıl açık hava müzesi haline getiriliyor.

-Elazığ'ın eski yerleşim yeri Harput'ta Türkiye'nin ilk Osmanlı arkeoloji kazısı sürüyor.

-Harput'taki kazıda, 12. yüzyılda Artuklu Hükümdarı Belek Gazi'nin, Kudüs Kralı İkinci Baldwın'i hapsettiği ve 90 basamakla inilen zindanın bir kısmı gün yüzüne çıkarıldı.

13- Basketbolda FIBA Bayanlar Avrupa Ligi ve FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nın kuraları, Almanya'nın Münih kentinde çekilecek.

14- 25. Avrupa 19 Yaş Altı (A) Gençler Futbol Şampiyonası Finalleri, Ukrayna'da başlıyor.

- (B) Grubu'ndaki Türkiye, ilk maçında İspanya ile karşılaşacak.

15- 12. Avrupa Ümit Erkekler Basketbol Şampiyonası Finalleri'nde Türkiye, (F) Grubu 2. tur 2. maçında Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

16- Vedat Okyar'ın cenazesi toprağa veriliyor

- Beşiktaş'ın eski kaptanı, spor yazarı Okyar için Beşiktaş Kulübü'nde tören düzenlenecek. Okyar'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınacak namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedilecek.

17- Profesyonel futbol liglerinde yer alan takımların yeni sezon hazırlıkları ve transfer çalışmaları devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber