Üniversiteli işsizler itfaiyeci olabilmek için ter döktü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 50 itfaiye eri kadrosu için yaptığı sınava 721 üniversite mezunu başvurdu. Ekonomik kriz nedeniyle iş bulamadıklarını belirten adaylar, mülakatın ardından dayanıklılık testinden geçti. İtfaiyeci olmak için mekik, şınav, sürat ve yükseklik fobisi parkurlarından geçen adaylar kıyasıya yarışıp, ter döktü.

İzmir İtfaiye Daire Başkanlığı'nın 50 itfaiye eri alımı için açtığı sınava KPSS sınavında başarılı olan, aralarında master yapan gıda mühendisi, uzay bilimi ve astroloji bölümü mezunu ile öğretmen adaylarının bulunduğu 721 üniversite mezunu aday başvurdu.

Dün yapılan mülakatta başarılı bulunan 150 kişi bugün sabah saatlerinde dayanıklık testi için itfaiye Daire Başkanlığı'na geldi. Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle iş bulamadıklarını ve KPSS sonuçlarına göre atanamadıklarını belirten adayların son umudu itfaiyecilik oldu. Ellerindeki itfaiye hortumlarıyla sürat parkurundan geçen adaylar, ardından şınav ve mekik çekti. Oldukça zorlandıkları gözlenen adaylar, yükseklik fobisi parkurunda ellerinde hortumlarla yangın kulelerine tırmandı.

?KOLUM ÇIKIK AMA BAŞARACAĞIM'

Çıkık olduğu için alçıda olan koluna rağmen sınava gelen Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünü mezunu Ulus Bozkurt'un, dayanıklılık testinde oldukça azimli ve başarılı olduğu gözlendi. Bozkurt, ?Kolum alçıda ama yılmadan sınavı başarı ile geçmek için çabalıyorum. Başarılı olduğuma inanıyorum? dedi. Ayağı kırık olan Biyoloji Bölümü mezunu Aslı Güngör ise, dayanıklılık testine giremediği için elendi. Güngör'ün oldukça üzüldüğü gözlendi.

Dayanıklılık testinden başarı ile geçecek 50 kişi, bin 500 TL maaşla itfaiye eri olarak göreve başlayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber