TPAO, Araban'da petrol buldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehmet ARSLAN- Mehmet BULUT/GAZİANTEP,

Müjdeyi alan köylüler kuyulara koştu, davul zurna eşliğinde halay çekti

TÜRKİYE Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Gaziantep'in Araban İlçesi'ne bağlı Akbudak Köyü'ndeki aramalarda kaliteli petrol buldu. Köylüler haberi halay çekerek kutladı.

Akbudak Köyü'nün Yetim Dağı mevkiinde 2008'in Ağustos ayından bu yana petrol arama çalışması yapan TPAO, günlük 300 varil kapasiteli 24 gravitede petrol buldu. Bu sonuç bölgede arama yapan TPAO 12'nci Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra, petrolün çıktığı Akbudak Köyü halkını da sevindirdi.

Köy muhtarı Mustafa Çelik ile birlikte kuyunun başına giden köylüler, burada davul- zurna eşliğinde halay çekti. Muhtar Çelik, Akbudak Köyü'nde oturanların yazın tarım işçisi olarak başka illere gittiğini, bir çoğunun kazalarda can verdiğini belirterek, ?Artık çocuklarımız petrol arama işinde çalışmaya başladı. TPAO, 20 kilometrelik bir sahada arama yapıyor. Öğrendiğimize göre aramadan da son derece umutlular. Yeni kuyuların açılması daha çok çocuğumuza iş kapısı olacak? dedi.

TPAO Bölge Müdürü Besim Şişman, çıkarılan petrolün Adıyaman'daki boru hattına taşınmasına başlandığını söyledi. Şişman, önümüzdeki günlerde de yeni kuyular açılacağını kaydederek, ?Araban bölgesinde yaptığımız aramalarda kaliteli petrol yatakları bulduk. Bu, TPAO ve ülkemiz adına son derece sevindirici bir gelişmedir. Önümüzdeki günlerde bu bölgemizin 20 kilometre alanında sondaj çalışmalarımızı sürdüreceğiz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber