LCD monitör alırken dikkat etmeniz gerekenler

Haber Giriş : 21 Temmuz 2009 22:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilgisayarınızla görsel iletişim kurmanızı sağlayan LCD monitörleri satın alırken doğru seçim yapmalısınız. İşte dikkat etmeniz gerekenler.

CRT monitörlerin arkasından hayatımıza giren LCD monitörler bilgisayar kullanırken birçok avantaj sunuyor. Birçok model 16:9 geniş ekran sunduğu için film keyfi artıyor. Kullanıcıya daha fazla çalışma alanı sağlıyor. Oyun oynarken alacağınız zevk de CRT'lere göre kat kat fazla.

Bu kadar avantaj sunan LCD monitörler, monitör pazarında da liderliğini sürdürüyor. LCD'ler pazarın yüzde 95'ini elinde bulundururken, CRT monitörler ise yüzde 5 satış oranı ile kaybolmaya yüz tutmuş durumda.

Ekran Büyüklüğü

LCD monitör alacaksanız ilk yapacağınız işlerden biri monitörünüzün büyüklüğünü belirlemek. LCD monitör piyasasında 16 inç ekran büyüklüğünden tutun da 28 inç büyüklüğe kadar 14 farklı ekran boyutu bulunuyor.

Bu boyutlar arasında seçim yaparken bilgisayarınızda kullanacağınız uygulamaları göz önüne getirmelisiniz. Mesela iki Word sayfasını yan yan görüntülemek istiyorsanız en az 20 inç büyüklüğe sahip bir monitör almalısınız.

Çünkü 19 inç ekranlarda iki word sayfasını yüzde yüz boyutlarla yan yana görüntüleyemezsiniz. Bu örnekleri kendi ihtiyaçlarına göre çoğaltabilirsiniz. Kullanacağınız programların görsel sunumuna göre ekran büyüklüğünü hayal edin. Bu uygulamaların sunumlarına göre ölçümler de yapabilirsiniz.

shiftdelete.net

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber