Harç zammı protestosu olaylı bitti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Temmuz 2009 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'de ?Öğrenci kolektifi' adıyla biraraya gelen 30 kişilik grubun Konak Meydanı'ndaki harç zammı protestosu olaylı bitti. Büyükşehir Belediyesi çatısına pankart astıkları için zabıtanın 600 TL ceza kestiği eylemciler, aşağıya inip çadır kurmaya kalkışınca bu kez polisin sert tutumuyla karşılaştı. Polis öğrencileri biber gazı sıkıp, cop kullanarak gözaltına aldı.

Dün İzmir Hilton oteli önünden AKP Konak İlçe Başkanlığına kadar yürüyen İzmir Öğrenci Kolektifleri üyesi 30 kişilik grup, bugün de Konak'taki Yeni Karamürsel mağazası önünde öğle saatlerinde toplandı. Buradan İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen öğrenciler, öğrenim harcı zamlarını protesto etti. Öğrenciler Konak Meydanı'ndaki belediye binası önünde protestolarını sürdürürken, bir grup öğrence belediye binasının çatısına çıkıp ?Harçlara hayır' yazan bir pankart açtı. Durumu farkeden zabıta memurları pankartı toplayıp üç öğrenciye Kabahatlar Yasası gereği 200'er TL ceza kesti.

BİBER GAZLI COPLU MÜDAHALE

Öğrenciler daha sonra imza kampanyası ve halkı bilgilendirme gerekçesiyle belediye önüne çadır kurmaya kalkışınca polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polisin ?Dağılın' uyarısına aldırmayan öğrencilere müdahalesi sert oldu. Biber gazı ve cop kullandı. Biber gazından bazı sivil polisler de etkilendi. Kelepçelenen öğrenciler zorla meydandan götürülürken, bazı vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Eyleme katılan öğrencilerin tamamı gözaltına alındı. Polisin sert müdahalesi polis otobüsünde de devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber