Askeri liseye alınacak ilahiyatçılar din dersi verecek

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 24 Temmuz 2009 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde tarihi karar. İlahiyat mezunu subay dönemi başlıyor. Teğmen rütbesiyle mezun olacak İlahiyatçı subaylar, Kara Kuvvetleri bünyesinde din kültürü ve ahlak dersi verecek

Barkın ŞIK / ANKARA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir ilk daha gerçekleşiyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı (K.K.K), İlahiyat Fakültesi mezunu iki sözleşmeli subay alımı için duyuru yayınladı. Teğmen rütbesi ile TSK'ya katılacak olan İlahiyat mezunu subaylar, K.K.K.'ya bağlı askeri liselerde 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi' öğretmeni olarak görev yapacak.

K.K.K.'nın duyurusunda herhangi bir sınırlama bulunmadığı için İmam Hatip Lisesi kökenli İlahiyat Fakültesi mezunları da başvuruda bulunabilecek..

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini şimdiye kadar askeri liseyi bitirdikten sonra İlahiyat Fakülteleri'nde askeri öğrenci olarak okuyan ve mezun olduktan sonra teğmen rütbesi alan 'Eğitim' sınıfından muvazzaf subay öğretmenler veriyordu.

ASKERİ LİSEDE GÖREV YAPACAKLAR

K.K.K.'nın yazılı, sözlü ve fiziki sınavda başarılı olacak İlahiyat mezunu iki sözleşmeli subayın, Kuleli ve Maltepe Askeri Liseleri'nde görevlendirilmeleri bekleniyor.

Sözleşmeli subaylık sınavı başvuruları 26 Temmuz'a kadar sürecek. 8 Ağustos'ta yazılı sınav yapılacak. Yazılı sınavda sorulacak 50 soru arasında 'İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Türkçe, T.C.Anayasası, Birleşmiş Milletler, NATO, Lozan Antlaşması, Montreux Sözleşmesi, 1947 Paris Sözleşmesi, Milli Coğrafya ve Aktüel' konular yer alıyor.

3 BİN METRE KOŞ, 35 ŞINAV ÇEK

İlahiyat Fakültesi mezunu adaylar, diğer sözleşmeli subaylarla aynı bedeni yeterlilik testlerine tabi tutulacak.

Adaylar 1 metre 64 santimden kısa 2 metre 10 santimden uzun olmayacak. 3 bin metreyi 12 dakika 50 saniyede koşabilecek. En az 35 şınav ile 35 mekik çekebilecek.

Yazılıyı kazananlar 1 - 30 Eylül tarihlerinde mülakata alınacak. Kazananlar Şubat 2010'da başlayacak olan Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimi'ne başlayacak. Bu eğitimi başarıyla tamamlayanlar 30 Ağustos 2010'da teğmen olacak.

Yüksek lisans mezununa 32 yaş sınırı

K.K.K'nın açtığı sınava başvuru koşulları ise şöyle:

- Lisans mezunları 27 yaşını, yüksek lisans mezunları 32 yaşını aşmamış olmalı.

- Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile bir suçtan hükümlü bulunmamak.

- Soruşturma altında olmamak.

- Tutum ve davranışlarıyla yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü görüşleri benimsememiş ve faaliyetlerde bulunmamış olmak.

- Daha önce çalıştığı kurum ve kuruluşlardan disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmamış olmak.

- Herhangi bir kadın veya erkekle nikahsız yaşamamak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber