4 tane Tıp Fakültesi profesörsüz eğitim veriyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2009 09:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Devlet üniversitelerinin tıp fakültelerinde en çok profesör İstanbul Cerrah Paşa Tıp Fakültesinde, en çok doçent Ege Tıp Fakültesinde, en çok yardımcı doçent Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesinde, en çok öğretim görevlisi Dokuz Eylül ve Hacettepe üniversiteleri tıp fakültelerinde bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, CHP İstanbul Milletvekili Sacid Yıldız'ın Türkiye'deki tıp fakülteleri ve bunlardaki öğretim elemanları sayısına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı verilerine göre, Türkiyede 10'u vakıf üniversitesinde, 54'ü devlet üniversitelerinde olmak üzere toplam 64 tıp fakültesi bulunuyor. Vakıf üniversitelerindeki tıp fakültelerinden 6'sı faal durumdu.

Türkiye genelindeki tıp fakültelerinde toplam 34 bin 869 öğrenci öğrenimine devam ediyor. Son 3 yılın verilerine göre, tıp fakültelerinde 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 4 bin 651, 2007-2008 eğitim-öğretim yılında 4 bin 764, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında ise 4 bin 465 öğrenci bulunuyor.

Devlet üniversitelerindeki tıp fakültelerinin öğretim elemanlarının akademik görevlerine göre dağılımında en çok profesör (424) İstanbul Üniversitesi Cerrah Paşa Tıp Fakültesinde, en çok doçent (121) Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde, en çok yardımcı doçent (108) Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde, en çok öğretim görevlisi (27) Dokuz Eylül Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültelerinde, en çok uzman (88) Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde ve en çok araştırma görevlisi ise (590) İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde görev yapıyor.

Ahi Evran Üniversitesi Tıp Fakültesi henüz faaliyete geçmediği için öğretim elemanı kadrosu boş bulunuyor.

Dumlupınar Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim elemanı kadrosunda sadece 18 araştırma görevlisi bulunurken, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinde 11, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesinde 17 araştırma görevlisi çalışıyor.

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesinde sadece 1 profesör; Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1 profesör, 1 yardımcı doçent; Rize Üniversitesi Tıp Fakültesinde 1 profesör, 2 doçent; Muğla Üniversitesinde Tıp Fakültesinde 4 profesör, 1 doçent görev yapıyor.

Devlet üniversitesi tıp fakülteleri arasında Kocatepe, Akdeniz, Ankara, Atatürk, Çukurova, Dokuz Eylül, Düzce, Ege, Erciyes, Fırat, Gazi, Hacettepe, İnönü, Kahramanmaraş Sütçü İmam, Kocaeli, Marmara, Pamukkale, Selçuk, Süleyman Demirel, Trakya ve Uludağ üniversitelerinin tıp fakültelerinde profesör, doçent, yardımcı doçent, öğretim görevlisi, uzman ve araştırma görevlisi kadrolarının tümünde çalışan öğretim elemanı bulunuyor.

Türkiye genelindeki devlet üniversitelerinin tıp fakülteleri arasında, boş kontenjan en çok öğretim görevlisi kadrosunda bulunuyor.

Adıyaman, Ahi Evran, Dumlupınar, Sakarya Üniversitelerinin tıp fakültelerinde profesör; Adıyaman, Ahi Evran, Dumlupınar, Giresun, Kafkas, Ordu, Sakarya üniversitelerinin tıp fakültelerinde doçent ve Adıyaman, Ahi Evran, Dumlupınar, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya üniversitelerinin tıp fakültelerinde ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinde yardımcı doçent kadrosunda kimse çalışmıyor.

Abant İzzet Baysal, Adıyaman, Adnan Menderes, Ahi Evran, Balıkesir, Bozok, Celal Bayar, Cumhuriyet, Çanakkale Onsekiz Mart, Dicle, Dumlupınar, Gaziantep, Gaziosmanpaşa, Giresun, İstanbul Cerrah Paşa, İstanbul İstanbul Tıp, Kafkas, Karadeniz, Kırıkkale, Muğla, Mustafa Kemal, Namık Kemal, Ondokuz Mayıs, Ordu, Rize, Sakarya, Selçuk ve Yüzüncü Yıl üniversitelerinin tıp fakültelerinde öğretim görevlisi; Adıyaman, Ahi Evran, Bozok, Çanakkale Onsekiz Mart, Dumlupınar, Eskişehir Osmangazi, Giresun, Harran, Kafkas, Mersin, Muğla, Namık Kemal, Ordu, Rize, Sakarya, Zonguldak Karaelmas üniversitelerinin tıp fakültelerinin uzman; Ahi Evran, Balıkesir, Bozok, Giresun, Muğla, Namık Kemal, Ordu, Rize, Selçuk üniversitelerinin tıp fakültelerinin araştırma görevlisi kadroları boş bulunuyor.

Vakıf üniversitelerinin tıp fakültelerinde ise, en çok profesör (62), en çok doçent (79), en çok yardımcı doçent (141), en çok öğretim görevlisi (151) ve en çok araştırma görevlisi (370) Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesinde bulunuyor. En çok uzman (25) ise Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesinde çalışıyor.

İstanbul Bilim Üniversitesi Tıp Fakültesinde hiç araştırma görevlisi yokken, Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesinin ise uzman kadrosu boş bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber