Basın yazmayı bırakırsa, Erdoğan kabineyi değiştirecek

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuoyunda uzun süredir beklenen kabine revizyonu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hassasiyetine takıldı.

Dış etkenlere bağlı yönetim anlayışına karşı çıkan Erdoğan'ın medyada sıkça yer alan 'Kabine değişiyor' haberleri sebebiyle Bakanlar Kurulu'nda yapmayı düşündüğü revizyonu ertelediği öğrenildi. Tayyip Erdoğan'ı yakından tanıyan kurmayları, ?Başbakan kafasındaki listeyi şekillendirdi. Basın birkaç gün yazmazsa kabine değişikliği olur.? değerlendirmesini yapıyor.

Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin hafta başında yapılan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında da medya ve bazı çevrelerin beklentisine uygun bir düzenleme yapmayacağının işaretini vermişti. AK Parti yönetimini bakanlık spekülasyonlarına girmemeleri konusunda uyaran Erdoğan, ?Bu koltuklara spekülasyonlarla, gazetede çıkan haberlerle oturulmaz.? ifadesini kullandı. Erdoğan, gazetelerde muhtemel bakan adaylarının isimlerinin yazılıp çizildiği bir ortamda değişiklik yapmayacağını da yöneticilere hissettirdi. Başbakan Tayyip Erdoğan, benzer bir yaklaşımı hızlı tren kazasından dolayı görevden alınması istenen Devlet Demiryolları eski genel müdürü Süleyman Karaman konusunda göstermişti.

CHP'nin ve medyanın ilk günden itibaren görevden alınmasını istediği Karaman'a dokunmayan Tayyip Erdoğan, eylül ayında Başbakanlık konutunda akşam yemeği yediği milletvekillerine, ?İlk gün görevden alacaktım. CHP ve medya istediği için almadım.? açıklaması yapmıştı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber