Bartın Orman Fakültesi öğretim üyelerine kınama

Haber Giriş : 08 Ocak 2005 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu, Bartın Orman Fakültesi tarafından düzenlenen toplantıda, şehirleriyle ilgili kötü sözler sarf ettikleri iddia edilen öğretim üyelerini kınadı.

BTSO'dan yapılan açıklamada, Fakülte Dergisi ile ilgili bilimsel bir toplantıda, Bartın Orman Fakültesi Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ali Durkaya ve Yrd. Doç. Dr. Gökhan Gündüz'ün, Bartın hakkında kendilerine yakışmayacak sözler söyledikleri belirtilerek, Oda Yönetim Kurulu tarafından kınandıkları kaydedildi.

BTSO Başkan Vekili Hakan Çöme, öğretim görevlilerinin, Bartınlılar hakkında özellikle bir akademisyene yakışmayacak sözler sarf etmelerinin kendilerini üzdüğünü belirtti. Bartın'a yapılan bu tarzdaki bir hareketin BTSO olarak kabul edilmesinin mümkün olmadığını belirten Çöme, "Akademisyen olarak Bartın'a ve Bartınlılara yol gösterme vasfını taşıması gereken bu arkadaşlarımızın bu hareketleri ile nereye varmak istediklerini anlamış değiliz. İlimiz ve halkımız ile ilgili bu mesnetsiz iddiaların bilimsel bir toplantıda sarf edilmesini BTSO olarak kınıyoruz. Bu kişilerinin hadlerinin bildirilmesini ve bunun sonuçlarının da Bartın kamuoyuna bizzat açıklanmasını temenni ediyoruz" dedi.

Çöme, ayrıca öğretim görevlilerini (ZKÜ) Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'e şikayet ettiklerini belirtti.

Bartın Orman Fakültesi Öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ali Durkaya ve Yrd. Doç. Dr. Gökhan Gündüz'ün 'Bartın'ın suyundan toprağından çömlek olmaz' dedikleri iddia ediliyor.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber