Ameliyat sırasında belinde kırılan Bistüri parçası hayatını kararttı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2009 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesi'nde, bel fıtığı ameliyatı sırasında kırılan kesici alet Bistüri parçasıyla yaşamak zorunda olduğu ifade edilen Mehmet Ziya Uzunhasanoğlu (35) hakkını mahkemede arayacak.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Mehmet Ziya Uzunhasanoğlu (35) bel fıtığı şikayetiyle başvurduğu Ereğli Devlet Hastanesi'nde ameliyat için yattığı masadan, belinde unutulan kırılan kesici alet olan Bistüri parçası ile ayağa kalkmak zorunda kaldı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Belediye Zabıta Müdürlüğü'nde zabıta olarak çalışan Mehmet Ziya Uzunhasanoğlu, 02.06.2008 tarihinde belindeki ağrılardan dolayı Ereğli Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Burada uzman doktorlar tarafından yapılan incelemelerin ardından Uzunhasanoğlu'na, belindeki fıtığın alınması için ameliyatın şart olduğu söylendi. Bunun üzerine Uzunhasanoğlu, Ereğli Devlet Hastanesi'nde Dr. Mevlüde Delatioğlu tarafından ameliyata alındı.

Ameliyat sırasında kesici alet Bistüri, Uzunhasanoğlu'nun belinde kırıldı. Yaklaşık 1.5 saat süren ameliyatın sonunda doktorlar kesici alet Bistüri'nin kırığını belinden alamadığı Uzunhasanoğlu'nu Zonguldak Üniversitesi Araştırma Fakültesi (ZKÜ) hastanesine acil olarak sevk etti.

Burada röntgene alınan Uzunhasanoğlu'nun belindeki kırık Bistüriyi alamayacaklarını, hastaya zarar verebilecekleri gerekçesiyle doktorlar hastaya herhangi bir müdahale yapmadılar. Hastanede yaklaşık 3 gün kaldığını belirten Uzunhasanoğlu, taburcu olurken kendisine "Emar cihazına kesinlikle girmeyeceksin, havaalanlarında bulunan Xray cihazından kesinlikle geçmeyeceksin, üşütüp hastalanmayacaksın, hapşırmayacaksın" uyarılarında bulunulduğunu söyledi.

"FUTBOL HAYATIM BİTTİ"

Belinde Bistüri aleti unutulan Mehmet Ziya Uzunhasanoğlu, sakıncalı olduğu için futbol hayatına nokta koymak zorunda kaldığını belirterek şunları söyledi: "Birinci amatör kümede mücadele eden Elmatepespor'da top oynuyordum. Takımın golcüsü bendim. 3 sezon üst üstte ligde gol kralı olmuştum, ama artık çok sevdiğim futboldan uzağım. Ameliyat sırasında belimde unutulan kesici alet yüzünden top oynayamıyorum. Bütün futbol hayatım bitti." dedi.

"İŞİMİ KAYBETMEKTEN KORKUYORUM"

Ereğli Belediyesi^'nde 6 yıldır zabıta memuru olarak çalışan Mehmet Ziya Uzunhasanoğlu, sürekli belinde ağrılardan dolayı rapor almak zorunda kaldığını, bunun da işerinde zaman zaman sıkıntı yarattığını belirtti.

Ameliyattan sonra hayatının zorlaştığını belirten Uzunhasanoğlu, "Belimde unutulan kesici alet yüzünden hayatım zorlaştı. Eskisi gibi koşamıyorum, istediklerimi yapamıyorum, hastalanmam bile yasaklandı, ben de belimde Bistüri'yi unutan doktor ve Ereğli Devlet Hastanesi hakkında tüm yasal haklarımı kullanacağım ve davamı açacağım." diye konuştu.

Mehmet Ziya Uzunhasanoğlu, belinde unutulan kesici alet Bistüri'nin çıkartılıp yeniden eski sağlığına kavuşmayı ve yeniden takım arkadaşlarıyla birlikte top oynamayı istediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber