Öğretmenlerin, okul müdürü hakkındaki ses kaydı yerel gazetede yayımlandı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Ağustos 2009 10:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Saffet YENİGÜN / DHA

Öğretmenlerin, öğretmenler odası ve kameriyede okul müdür vekili hakkındaki olumsuz konuşmalarının ses kaydı Kemer'deki yerel bir gazetede yayınlandı.

Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan öğretmenler özel yaşam haklarının ihlal edildiğini belirtti.

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Merkez İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmenler, öğretmenler odası ve okul bahçesindeki kameriyede yapıldığı iddia edilen konuşmaların yerel bir gazetede yayımlanmasının ardından, konuşmaları yayımlayan 'Gazete Kemer' ve kaydı yapan ya da yapanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Savcılık araştırıyor

Öğretmenler, ses kayıtlarının gizlice alınması ve bunların izin alınmadan gazetede yayımlanmasıyla özel yaşam haklarının ihlal edildiğini belirtti. Savcılık ise konuyla ilgili soruşturma başlatırken, konuyla ilgili ses kaydının nerelerde ve nasıl yapıldığı konusunu araştırıyor. Yerel gazetenin haberine göre, okulda görevli öğretmenlerin, Okul Müdür Vekili Nalan Karakaş'a komplo kurduğu iddia edilerek, çeşitli suçlamalara da yer verildi. Cep telefonu ile alınamayacak kadar uzun sürdüğü belirtilen ses kayıtlarının öğretmenler odasına ve bahçedeki kameriyeye gizlice yerleştirilen bir cihaz tarafından alınmış olabileceği iddia edildi.

Şikáyet etmişlerdi

Okulda görevli bazı öğretmenler, bu yıl Mayıs ayında Nalan Karakaş hakkında, '60 TL'lik test kitaplarını 120 TL'ye sattığı, girmediği ders saatlerinin parasını aldığı, bir öğretmenin öğrencisine sınıf ortasında dayak atması olayını örtbas ettiği, öğretmenler arası ayrımcılık yaptığı' iddialarıyla Kemer Kaymakamlığı ve Kemer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurmuş, bunun üzerine Müdür Vekili Karakaş hakkında 2 ayrı soruşturma açılmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber