Başbakan'a hakaret etti, 3 ay kamuda çalışma cezasına çarptırıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ağustos 2009 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, düzenlenen bir protesto gösterisinde 'Ampul Tayyip' diyen 17 yaşındaki O.K, mahkemece 7 ay 23 gün hapis cezasına çarptırıldı. O.K'nin cezası, hafifletici nedenler dikkate alınarak 3 ay 26 gün kamu kuruluşunda çalışma cezasına çevrildi.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu önünde toplanan bir grup genç, üniversite harçlarını protesto açıklaması yapmıştı. Protesto gösterisinde 'Ampul Tayyip' diye bağıran Mehmet Emre Battal, Ahmet Keskin, Betül Öztürk, Hasan Özaydın, Berna Özaslan ile 17 yaşında olan O.K. hakkında Bursa 4'ncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'Hakaret' suçundan dava açıldı.

Yapılan ilk duruşmada Mehmet Emre Battal, Ahmet Keskin, Betül Öztürk, Hasan Özaydın ve Berna Özaslan'a 11'er ay 20 şer gün hapis cezası verilmiş ve cezaları ertelenmişti. O.K.'nin dosyasını ise yaşı küçük olduğu için çocuk mahkemesine sevk edildi. Çocuk mahkemesinde suçu sabit görülen O.K, 7 ay 23 gün hapis cezası aldı. O.K'nin iyi halini dikkate alan mahkeme, cezayı 3 ay 26 gün kamu kuruluşunda çalışmaya çevirdi.

Cezayı değelendiren O.K, "Mahkemede hakim bana, yeteneklerimi sordu. Ben de 'Web tasarımcısı' olduğumu söyledim. Kamu kuruluşunda çalışma cezam, hapis yatmaktan daha iyi. Cezam kesinleşirse sanıyorum yeteneğime göre bir kamu kuruluşunda çalışacağım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber